« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Organisatie-psychologie

Geloof in menselijke organisaties

Sabine den Hartog is opgeleid als organisatie psycholoog en is partner bij On-Lime, een adviesbureau op het gebied van organisatie cultuur. Haar lezingen zijn gericht op het versterken van vrouwelijk leiderschap met behulp van rolmodellen uit films en documentaires. In haar werk, waar het grootste gedeelte van haar klanten mannen zijn, maar ook als moeder van twee meiden, onderkent zij het belang van vrouwelijke rolmodellen. Omdat de maatschappij nog relatief weinig vrouwelijke voorbeelden kent in leidinggevende of invloedrijke posities werkt Sabine graag met vrouwelijke rolmodellen uit films en documentaires. Uit eigen ervaring weet ze goed over te brengen hoe inspirerende rolmodellen je ontwikkeling kunnen versterken, hoe je beeld van ‘wie je zou kunnen en willen zijn’ opgerekt kan worden en als wenkend perspectief kan dienen. 

Sabine is haar loopbaan gestart als Arbeids- & Organisatie deskundige bij KLM Arbo Services. Afgestudeerd in de functieleer psychologie, volgde zij in de eerste jaren van haar loopbaan de postdoctorale opleiding tot Arbeids- en Organisatiedeskundige die zij cum laude afrondde. Via een aantal jaren bij Accenture is ze gaan werken voor ABN Amro. Bij al die functies hield ze zich bezig met de menselijke kant van (grootschalige) projecten, zoals IT-implementaties, het begeleiden van reorganisaties, het realiseren van strategische verandertrajecten en leiderschapsontwikkeling. Bij ABN Amro heeft Sabine zich in 2008 beziggehouden met de cultuurintegratie van ABN Amro bank met Fortis. Ze heeft gewerkt aan het corporate project voor het ontwerp van nieuwe values en leiderschapsprogramma’s, en was daarnaast verantwoordelijk voor de cultuurintegratie van de Retail banken in Nederland. 

In 1 januari 2009 is zij haar eigen bedrijf gestart om te doen waar haar hart het meeste ligt: begeleiden van organisaties of afdelingen door een verandering, met de focus op menselijk gedrag, samenwerken, leiderschap, cultuur en groepsdynamica. Sinds 2010 is Sabine aangesloten bij On-Lime en sinds 2014 is ze daar mede-eigenaar. Sinds 2019 werkt Sabine samen met Double Healix, waarmee ze de leergang ‘vrouwelijk leiderschap in beeld’ verzorgt.

Sabine voegt haar natuurlijke wijsheid en gevoel voor sociale interactie samen met veel kennis en ervaring in het bedrijfsleven. Ze kan scherp waarnemen en op een tactvolle manier adviseren en verhelderen. Haar lezingen zijn levendig en doorweven met prachtige filmfragmenten die de deelnemers vaak met kippenvel en blijvende inzichten achterlaten. 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Sabine den Hartog boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN