« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Verhalen

Onderwerpen toegankelijk maken

Roos van Rijswijk is presentator en schrijver. Voor culturele en literaire organisaties staat ze regelmatig op het podium als moderator, interviewer of presentator. Opdrachtgevers zijn (onder meer) Crossing Border, ILFU, Dag van de Literatuur, SLAA, UvA, Read My World, Spui25, Singel Uitgeverijen, De Roze Filmdagen en Wintertuin. Voor de SLAA presenteert ze de podcast Het Essay en voor Het Parool presenteerde ze het online boekenprogramma Letteren Live.

Haar romans en korte verhalen verschijnen bij Uitgeverij Querido. Voor NRC recenseerde ze vijf jaar lang vertaalde fictie en schrijft ze nu voor de boekenbijlage. Ze doceert het vak Proza aan de Schrijversvakschool te Amsterdam.

Roos studeerde af als neerlandica en literatuurwetenschapper. Ze beschikt over inhoudelijke kennis op het vlak van literatuur en cultuur. Ze heeft een intelligente en energieke manier van presenteren en interviewen, en weet zowel sprekers als publiek zich op hun gemak te laten voelen.

Ze kan onderwerpen voor een breed publiek toegankelijk maken. Ook als ze zelf niet gespecialiseerd is in het onderwerp vergaart Roos ruim voldoende kennis om een gesprek tussen experts soepel te laten verlopen. Het ijs tussen sprekers en publiek wordt vaak verbroken door een lach; (intelligente, gepaste...) gevatheid en humor zijn onontbeerlijk voor een fijn gesprek en interessante dag.

Roos van Rijswijk is te boeken als presentator, moderator, dagvoorzitter, gespreksleider.

Profielfoto: Katja Mali Fotografie

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Roos van Rijswijk boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN