« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Impact Mensenhandel

Uitgebuit als prostituee of aspergesteker? Hoe is dat? Hoe voelt dat? En waarom ontsnap je niet? Romaike Zuidema vertelt vanuit de rauwe praktijk. Ze werkt als (communicatie)trainer bij FairWork, een organisatie die strijdt tegen moderne slavernij. Zij helpen slachtoffers van mensenhandel bij het opbouwen van hun leven.

Moderne slavernij is niet iets uit een ver verleden. Het is dichterbij dan je denkt. Slavernij bestaat ook in Nederland. Denk aan: champignon- en aardbeienplukkers, de koks in Chinese restaurants, aupairs, schoonmakers en prostituees. In 2011 werden alleen al 1222 mensen officieel geregistreerd als slachtoffer in Nederland.

De grote vraag is: wie zijn deze personen? Wat zijn hun persoonlijke geschiedenissen? Romaike kan u meenemen in de wereld waarin slachtoffers belanden als ze ‘vrij’ zijn. Hoe gaan ze om met nachtmerries, verslavingen of met de heimwee naar hun kind die bijvoorbeeld nog in Oeganda woont?

Romaike traint en adviseert opsporings- en hulpverleningsorganisaties die werken met slachtoffers van mensenhandel. Ze is van oorsprong jurist, met een specialisatie in vrouwenrechten, en genderdeskundige. Ze verzorgt gastcolleges voor universiteiten; sprak voor de arbeidsinspectie; en maakte een tournee door België om over eerwraak te spreken.

Haar lezingen gaan over mensenhandel in Nederland en de psychische, lichamelijke, financiële en economische impact die dit op slachtoffers heeft.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Romaike Zuidema boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN