« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Muziek en recht

Een nieuw geluid in de muziekwereld

Rita Zipora is muzikant, songwriter, moderator en presentator. Zij bracht twee albums uit en speelde op tal van poppodia en festivals, bij De Wereld Draait Door en op 3FM, en ontving lovende recensie’s voor haar muziek in onder andere NRC Handelsblad.

In 2016 voltooide Rita Zipora haar masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam met een thesis over Auteursrecht in het digitale domein. Hiervoor interviewde ze politici in Brussel, hoogleraren en specialisten op het gebied van online-ontwikkeling. Ze neemt zitting in de Ledenraad van Buma/Stemra, werkt bij BAM!, de nieuwe beroepsvereniging voor popmuzikanten, en is vaak te zien als gastspreker of moderator op events en congressen als de Muzikantendag, Eurosonic Noorderslag, en het Intellectueel Eigendom Forum.

Rita staat voor een nieuw geluid in de muziekwereld: ondernemen onder eigen voorwaarden en slim samenwerken met de industrie en nieuwe technologische ontwikkelingen. De muziekwereld is in de afgelopen twintig jaar compleet over de kop gegaan door de opkomst van internet. Online-verdienmodellen zijn sterk in ontwikkeling en blijven veranderlijk. Europese wetgevers proberen de ontwikkelingen bij te benen en blijven achter op de realiteit. Rita is goed op de hoogte van zowel de wetgeving als de online-platforms, maar houdt afstand en overzicht om vanuit de ogen van muziekmaker, industrie en consument naar de materie te kijken. (actiefoto: Richard Tas)

Rita zingt, presenteert en kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Muziek en recht
  • Muziek online
  • Muziek en ondernemen
  • Kunst in het digitale domein
  • Subsidiëring in de kunstensector
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Rita Zipora boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN