« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Stadmaker | Menselijke benadering van stedelijke ontwikkeling

Rinske Brand laat een ander en origineel geluid horen in de vastgoed- en stedelijke ontwikkelingswereld. Met haar achtergrond in kunst en cultuur bekijkt ze complexe stedelijke uitdagingen op een frisse manier. Ze zet zich in voor steden waarin mensen centraal staan. Daarnaast is ze auteur, columnist en gastdocent bij diverse opleidingen.

Rinske staat bekend om het introduceren van nieuwe begrippen zoals ’placetesting’, ’making the place’, en ’culturele gebiedsontwikkeling’. Deze concepten zet ze niet alleen op papier, maar voert ze ook concreet uit in verschillende steden, waar ze enthousiast over vertelt. Haar publiek verlaat de zaal met praktische tools en inspirerende voorbeelden om morgen anders te handelen. Rinske’s inzet om steden te verbeteren en gemeenschappen te versterken, is een bron van inspiratie voor iedereen met een hart voor de stad.

In september 2024 komt haar boek uit over het creëren van culturele en creatieve plekken in de stad. In deze publicatie presenteert zij een concrete methodiek aan de hand van talrijke succesvolle voorbeelden uit binnen- en buitenland. Hier vertelt ze uiteraard ook met veel enthousiasme over.
In een interview voor ELLE vertelt Rinske over creatieve hubs die kleur geven aan de stad. 

Rinske kan een lezing verzorgen over:

  • Stedelijke ontwikkeling
  • Strategische positionering
  • Ondernemerschap

In najaar 2023 werkte Rinske als moderator voor Urban Dialogues en expert-panellid bij Community Engagement tijdens het event Sustainable Urban Design Summit in Detroit (VS), beluister hier een interview met haar over dit event:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Rinske Brand boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN