« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Samensturing als Organisatieprincipe

Rianca is een bevlogen en authentiek spreker die raakt op het niveau van identiteit en verbindingen.  Met de heldere en praktische principes van Samensturing, ondersteund door transformatieverhalen en met veel liefde en enthousiasme, laat ze je zien hoe het anders kan.
Zij is auteur van de boeken Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid (2018) en Samensturing in de kerk (2021). Daarnaast is zij een mentor voor transformationeel leiders met een snel brein en groot potentieel, die niet bang zijn om uitgedaagd te worden en aan zelfonderzoek te doen.

Rianca gelooft dat alle (grote) problemen die we meemaken in ons leven, onze organisaties en in de samenleving en die moeilijk op te lossen zijn, hun oorsprong vinden op het niveau van (collectieve) identiteit en verbindingen. En dat diepgewortelde overtuigingen ons in de weg staan om te floreren zoals we bedoeld zijn en een rechtvaardige samenleving te creëren. De transformationele principes van Samensturing helpen jou, je organisatie, kerk of beweging om jullie (collectieve) identiteit en de onderlinge verbindingen te herstellen en te bouwen vanuit een sterke identiteit en verbindingen.

Haar motto: Transform, revive & heal society!

In het najaar van 2023 startte zij een beweging met ditzelfde motto: TRH-Movement. Een beweging van leiders en ondernemers, die hun tijd en geld, maar vooral ook hun eigen verhaal inzetten om transformatie en herstel te brengen in de samenleving. Een beweging van radicale eerlijkheid, kwetsbaarheid en liefde voor mensen. Zij laat zich daarbij inspireren door de lessen van Jezus.

Na een auto-ongeluk kwam zij in een bijzonder herstelproces terecht, waarbij ze (opnieuw) ontdekte hoezeer geest, ziel en lichaam verweven zijn. En ze ontdekte hoe onze individuele en collectieve identiteit is opgebouwd en bedoeld. En hoe deze verstoord wordt door onze systemen en ons eigen individualisme. We zijn gemaakt om deel te zijn van een geheel, we komen tot ons recht als we bijdragen aan iets dat groter is dan onszelf. Niet als we het maar allemaal voor onszelf uitzoeken. Met haar achtergrond als psycholoog en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg kan zij putten uit een rijke kennis en ervaring op dit gebied.

Lees hier haar InBeeld-verhaal over hoe de waarheid dingen in beweging zet.

Rianca kan een inspirerende lezing geven over:

  • Een nieuwe definitie van herstel: geest, ziel en lichaam in de gezondheidszorg
  • Samensturing: hoe mensen (en de organisatie) tot hun recht komen als ze zich verbonden voelen met elkaar en het gezamenlijk doel, en hoe je dat realiseert
  • De collectieve identiteitscrisis in onze samenleving, en hoe we die oplossen
  • Transformationeel leiderschap: leiding geven vanuit authenticiteit, kwetsbaarheid en een heldere visie en identiteit

Profielfoto: Juliantien Fotografie

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Rianca Evers-den Ouden boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN