« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Samensturing als Organisatieprincipe


Rianca Evers-den Ouden is organisatieadviseur en ontwikkelaar van het concept Samensturing als Organisatieprincipe. Zij zet zich in voor het creëren van gelijkwaardigheid en wederkerigheid tussen organisatielagen (management en medewerkers) met als resultaat bevlogen medewerkers, effectieve teams, waardevolle en inspirerende leiders en succesvolle organisaties. In november 2018 verschijnt haar boek Samensturing.

Vanuit een inspirerende visie en altijd verbonden met de mensen om wie het gaat, brengt zij deze duurzame en universele veranderprincipes met passie in de praktijk waar ze ook komt. Vanuit het kenniscentrum Saminc B.V. faciliteert zij met haar practitioners, masters en kennispartners leer- en verandertrajecten rondom Samensturing als Organisatieprincipe. Samensturing werkt vanuit een aantal fundamentele kernprincipes en een gedegen fasenmodel, die tezamen keer op keer hun universele waarde hebben bewezen en leiden tot vergroting van eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid. 
Samensturing werd door deTrendrede benoemd als een van de belangrijkste trends voor 2018! Lees er hier meer over.

Inspirerende lezing over Samensturing?

Rianca kan een inspirerende lezing of interactieve sessie verzorgen voor uw organisatie, beroepsvereniging, hogeschool of universiteit. Want, zoals haar samenwerkingspartners het verwoorden: Jij bent Samensturing! Alles wat ze doet en zegt, ademt Samensturing. Zij weet exact te benoemen waarom het vaak zo lastig is in organisaties om duurzaam te werken vanuit een gezamenlijk perspectief. Zij weet wat er nodig is voor het creëren van gedeelde verantwoordelijkheid en wat het vraagt van managers en medewerkers. Haar inzichten werden reeds verwerkt in het lesmateriaal voor het vak verandermanagement bij de HR-opleiding van de Hogeschool Windesheim.

Mogelijke thema’s voor een lezing of inspiratiemeeting kunnen zijn:

  • Hoe worden we met elkaar weer eigenaar van onze oorspronkelijke missie?
  • Hoe creëren we meer (publieke) waarde voor onze einddoelgroep door Samensturing?
  • Hoe rekenen we af met de blokkades die gedeelde verantwoordelijkheid tussen management en medewerkers in de weg staan?
  • Hoe komen we tot nieuwe vormen en systemen die recht doen aan de mensen in en de missie van de organisatie?
  • Hoe organiseren we dialogen en meetings die het samensturend vermogen van onze organisatie vergroten?

Uiteraard wordt de inhoud voor u op maat gesneden. Maatwerk is niet voor niets een van onze kernprincipes. Rianca heeft daarom graag een telefonisch overleg met u om de details van uw vraag te doorgronden. 

Bekijk ook het ’Tips met Rianca’-filmpje en haar InBeeld verhaal.

 

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Rianca Evers-den Ouden boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN