• 'Ik heb genoten van Ria's presentatie. Het was erg geslaagd! Ik heb alleen maar goede feedback gekregen op haar inbreng. Het is voor herhaling vatbaar en smaakt naar meer. Interessant thema: de werking van hersenen en het "primen" van gedachten'.
    Ing Dagmar Spee - projectmanager Rijksgebouwendienst

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Brein-leren-leiderschap

De werking van het brein

Juf worden, dat vonden haar ouders een prima beroep. Ria van Dinteren wilde liever schrijven. Via de Pedagogische Academie, een master onderwijskunde en andere scholingen werd zij geraakt door het schrijfwerk en het menselijk brein. Ze werkte in het onderwijs en bedrijfsleven als leidinggevende en inhoudsdeskundige op het gebied van leren en ontwikkelen.

Vanaf 2006 is zij gefascineerd door het menselijk brein en volgt ze de wetenschappelijke toepassingen zowel nationaal als internationaal via het neuroleadership center. Ze heeft diverse publicaties op haar naam staan over dit onderwerp en is hoofdredacteur van TVOO, het grootste vakblad voor opleidingsprofessionals in Nederland. Haar boek brein@work (2010) leverde een nominatie op de shortlist managementboek van het jaar 2011.

In 2012 verscheen het boek brein in training, gevolgd door de boeken boek breinleiderschap in 2013, Brein in onderwijs 2014 het Handboek puber in 2014. In 2018 verschijnt het boek Hart voor de klant waarin de implicaties van technologie op de  klantbenadering wordt besproken. Vanaf 2006 combineert Ria van Dinteren schrijven met een eigen bedrijf dat als doel heeft om de toepassingen van neurowetenschap naar bedrijven en onderwijs te brengen. Ze is verbonden aan diverse masteropleidingen en verzorgt daar programma’s over de toepassingen van breinkennis. Dit doet ze onder andere voor NSO-CNA en bij de master leren en innoveren.

Creatief en anders leren fascineert haar. In workshops, lezingen en als dagvoorzitter is practice what you preach het uitgangspunt. Altijd verrassend, met gebruik van technologie en in contact met het publiek. Haar lezingen zijn altijd interactief en op maat. Als facilitator (gecertificeerd door UAF)  en dagvoorzitter begeleidt ze ook interactieve bijeenkomsten met grote groepen. Zowel nationaal als internationaal.

’Prikkel meer zintuigen in de klas en benader kinderen positief.’ Bekijk het filmpje waarin Ria van Dinteren vertelt over haar boek Brein in onderwijs (verschenen begin 2014) en hoe docenten deze kennis kunnen toepassen.

In december 2017 heeft Ria een ouvre-award ontvangen tijdens de European  Summit van de ATD in Amsterdam. Uit handen van Dick Krikke, directeur van de NVO2 ontving zij deze prijs vanwege haar bijdrage aan het vakgebied leren en ontwikkelen, nationaal en internationaal. 

Ria van Dinteren kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Het brein, leren en innoveren
  • Leiderschap en de werking van het brein
  • Pubers en leren
  • Anders leren, anders organiseren
  • Hart voor de klant: nieuwe technologie en de invloed op de klantbenadering in leren en retail
  • Toepassingen van nieuwe media bij leren en organiseren
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Ria van Dinteren boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN