« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Maak zelfdoding bespreekbaar

Uit de taboesfeer 

Journalist Resi Lankester heeft als missie om het thema zelfdoding meer bespreekbaar te maken. Zeker voor ‘kinderen van’, die niet alleen te maken hebben met het verdriet om een overleden vader of moeder, maar soms een leven lang worstelen met vragen. Behalve het uit de taboesfeer halen van suïcide, wil ze nabestaanden een hart onder de riem steken door zelf openhartig te praten over de impact van haar vaders zelfmoord in 2001.

In 2020 publiceerde ze het literaire non-fictieboek Na de Val, Zoektocht van een achterblijver over haar zoektocht na de zelfdoding van haar vader. Voor dit persoonlijke boek interviewde ze ook vijf andere volwassen ‘kinderen-van’.

Voor stichting Zorg en Zelfdoding verzorgde ze een lezing, die na afloop leidde tot een stortvloed aan positieve reacties. Ze werkt samen met organisaties zoals 113 online en Studio Noodzaak van het platform Doodzonde.nl. De media-aandacht voor dit boek over nabestaanden na zelfdoding was groot. Ze gaf live-interviews voor onder andere Kunststof Radio en Tijd voor Max, verscheen op de voorpagina van het Parool, kreeg goede recensies in oa NRC en Happinez en werd geïnterviewd door publiekstijdschriften als JAN Magazine, Libelle, Grazia en Psychologie Magazine.

In het dagelijks leven werkt Resi Lankester als journalist, redacteur en content manager voor verschillende tijdschriften, waaronder Psychologie Magazine, Yoga Magazine, reisbladen van de ANWB en documentairefilmfestival IDFA.

Resi Lankester treedt ook op als dagvoorzitter en kan een lezing verzorgen over:

  • Doorleven (als nabestaande) na zelfdoding
  • (complexe) rouw/ taboe rondom zelfdoding
  • Slachtofferschap & verslaving
  • De helende kracht van yoga
  • Je levensverhaal schrijven (en uitgeven)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Resi Lankester boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN