« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/ burgerparticipatie

Renske Keur is van huis uit Politicologe. Na haar studie werkte zij een aantal jaren in de  politiek, met name in het lokaal bestuur. Hier ontstond haar belangstelling voor de communicatie tussen overheid en burgers. Dit is altijd een rode draad gebleven in haar werk.

In 2004 startte ze haar eigen bedrijf in communicatieadvies en trainingen. En daar is zij nooit meer mee gestopt. Wel zijn de laatste jaren haar werkzaamheden verschoven naar gespreksleiding en het adviseren over burgerparticipatietrajecten. Als dagvoorzitter en procesbegeleider helpt ze gemeenten om de dialoog met haar inwoners vorm te geven.

Renske: ‘Ik vind het belangrijk dat mensen gehoord worden. Over hun omgeving of over beleid dat hen raakt. Deze kennis en ervaring maakt beleid of een project beter en is ook goed voor de democratie. Hier lever ik als dagvoorzitter of adviseur graag een bijdrage aan.’

Renske werkt voor overheden, waterschappen en woningbouwcorporaties en is lid van de vakgroep Goede Dagvoorzitters.

Of het nu gaat om een bijeenkomst met mantelzorgers of vrijwilligers over zorg in de buurt. Een bewonersbijeenkomst over de omgevingsvisie. Of een vergadering met collega’s. Je wilt graag concreet resultaat: een duidelijke vervolgstap, voldoende draagvlak of juist inspiratie. Daar kan Renske bij helpen. Als dagvoorzitter weet ze als geen ander wat er nodig is om een bijeenkomst tot een succes te maken.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Renske Keur boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN