« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Fotografie

Het professionaliseren van een nieuw beroep

Renate van Lith is geboortefotograaf. Zij heeft inmiddels vele bevallingen gefotografeerd. In 2018 is  een foto benoemd tot een van de meest ongelooflijke geboortefoto’s ter wereld. In 2019 én 2020 heeft zij een Peoples Choice Award gewonnen bij een prestigieuze internationale geboortefotografie wedstrijd. Eind 2020 ontving zij de titel International Birth Photographer of the year 2020!

Vanuit haar professie en de behoefte om het vak van geboortefotograaf te professionaliseren heeft zij de online community en informatief platform De Geboortefotograaf opgericht. Hier kunnen ouders, fotografen én zorgverleners terecht voor meer informatie over geboortefotografie.

Renate draagt haar kennis over door het verzorgen van lezingen, maar ook door het geven van workshops die gericht zijn op de nog startende geboortefotograaf. Dit doet zij met veel bevlogenheid, kennis en enthousiasme.

Zij maakt deel uit van het bestuur van Stichting Keurmerk geboortefotografie (https://keurmerkgeboortefotografie.nl/), dat zij mede heeft helpen oprichten. Deze stichting streeft er naar om een betrouwbare en onafhankelijke samenwerking te bevorderen tussen zorgverleners en professionele geboortefotografen. Het belangrijkste doel hierbij is om de professionaliteit en de betrouwbaarheid van zelfstandige geboortefotografen voor de zorg aantoonbaar te maken, zodat zorgverleners hun werkzaamheden veilig, hygiënisch en ongehinderd kunnen uitvoeren, wanneer hun cliënten de aanwezigheid van een geboortefotograaf wensen. 

Ze vertelt met passie over haar werk en maakt daarbij uiteraard gebruik van prachtig beeldmateriaal.

Lees het artikel van RTL Nieuws over Renate’s werk naar aanleiding van het winnen van de International Birth Photographer of the Year 2020. 

Renate van Lith kan een lezing verzorgen over:

  • (Geboorte-)fotografie
  • Van je hobby je werk maken
  • Geboortefotografie in de gezondheidszorg
  • Het professionaliseren van een nieuw beroep
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Renate van Lith boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN