« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Veerkracht

Als je wilt worden wie je bent

Regina van Amson vertelt vanuit haar professionaliteit, levenswijsheid en ervaringsdeskundigheid over haar levenslessen, stress, overbelasting en burn-out, tot aan het met andere ogen kijken naar tegenslagen. Ze doet dat interactief, warm en ontwapenend, afgewisseld met humor en zelfspot, dan weer bedachtzaam en geïnteresseerd, verrijkt met voorbeelden vanuit haar eigen leven en bedrijf. Ze weet met haar verhaal anderen te inspireren en te raken.

"She believed she should, she believed she could, so she did!"

Deze grondhouding heeft Regina bij haar komst naar Nederland enorm geholpen, maar ook tijdens tegenslagen, periodes van eenzaamheid en ingrijpende gebeurtenissen in haar leven. Ze is 18 jaar, ongehuwd en moeder als ze in 1972 vanuit Suriname naar Nederland verhuist. Ze heeft maar één doel: financiële onafhankelijkheid en economische zelfstandigheid. Mede door haar creativiteit, onafhankelijke houding, leergierigheid en out of the box denken ziet ze kansen en mogelijkheden om functies in te vullen die ze leuk vindt. Ondertussen doet ze een schat aan kennis en uiteenlopende werkervaring op binnen verschillende bedrijfsculturen terwijl ze in de avonduren opleidingen volgt.

Op haar 53ste start Regina van Amson als zelfstandige, vanuit een WW-uitkering, met trajecten voor re-integratie, jobcoaching en individuele ambulante begeleiding. Ze doet haar werk vol passie en krijgt er ook veel voor terug: de cliënten maken mooie stappen, zijn blij en dat maakt haar ook weer blij. Haar motto: denken in mogelijkheden en talenten. 

Na het plotselinge verlies van haar moeder krijgt ze een burn-out. Ze onderzoekt en pakt de oorzaak van haar burn-out aan door terug te gaan naar de basis, zelfreflectie, zelfonderzoek, zelfheling, persoonlijke transformatie, persoonlijk leiderschap, ingrijpende keuzes maken om zo bij zichzelf thuis te komen, te worden WIE ZE IS! Ze stopt met samenwerkingsverbanden die niet meer goed voelen. Ze miste openhartige ervaringsverhalen. Ze besloot het taboe rondom burn-out en schulden onder zelfstandigen te doorbreken en schreef het boek Sterker uit je burn-out! – Als je wilt worden WIE JE BENT (2020) met als doel meer bewustwording en begrip te creëren rondom dit maatschappelijk probleem dat steeds groter wordt in de tijd dat corona de samenleving beheerst. Beluister hier het interview met Omroep Flevoland.

Regina kan een lezing verzorgen over deze onderwerpen:

  • Hoe om te gaan met labels (HSP), onbegrip, vooroordelen en tegenslagen, om (weer) in je eigen kracht te staan.
  • Als alleenstaande moeder, werkend en studerend alle ballen in de lucht houden met als doel financiële vrijheid, veiligheid en onafhankelijkheid.
  • (Werk)stress, overbelasting, burn-out & suïcidale gedachten.
  • Schaamte over burn-out en schulden onder zelfstandigen: van rouw en verlies naar eigen regie en selfempowerment.
  • Ondernemen na je 50ste .
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Regina van Amson boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN