• Rajae El Mouhandiz had een prachtige themalezing in woord en beeld over 'Vier de chaos, koester de orde'. Mensen waren echt geraakt door haar verhaal en voorkomen. Ze maakte diepe indruk. Een mooie afsluiting van een geslaagde dag, tevens mijn afscheid van de Summerschool
    Anna van der Goot - Programmaleider Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter/zangeres/spreker

Ik kijk naar de universele overeenkomsten, niet naar de verschillen

Rajae El Mouhandiz is Een fluïde kunstenaar, die buiten discipline-grenzen denkt. Zij is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz en bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de Ep Watani en de single Gracefully uit. (foto: Charlotte Abituley)

Haar korte documentairefilm HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie Muslima en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor het televisie programma KRO Recht uit het Hart. Rajae initieerde vanuit Ierland en New York de succesvolle theaterproductie Hijabi Monologen NL. Deze werd door Fonds voor Cultuurparticipatie genomineerd voor een Gouden C.

Rajae el Mouhandiz AfaghMorrowatian 16bSinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten. In 2017 maakte zij hiervoor onderzoeksvoortelling Thuis, Ontheemd. Haar eigen signatuur ontwikkelt zij door in Nederland, Marokko en de VS. Vanaf december 2018 zal zij met Thuis, Ontheemd #2 touren langs theaters en schouwburgen in Nederland. In 2019 zal zij de voorstelling vertalen in de VS voor een Engelstalig publiek. (foto: Afagh Morrowatian)

Rajae El Mouhandiz KrachtonTour16Naast haar werk als maker in verschillende disciplines adviseert ze de Raad voor Cultuur (Commissie Opera, Muziektheater, Musical), is benoemd tot adviseur in de visitatie visitatiecommissie van de Cultuurnota Utrecht 2017-2020 en treedt zij regelmatig op als gastspreker of moderator. Rajae is de afgelopen 9 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Fellow.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Rajae El Mouhandiz boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN