« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Next Gen Women

Kleurrijke dagvoorzitter

Raja Felgata is journalist, hoofdredacteur van de jaarlijkse ranglijst De Kleurrijke Top 100 en oprichter van The Next Gen Women. Ze presenteerde o.a. voor AT5 en het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland van de KRO en was columniste voor o.a. Nieuwe Revu en het mediavakblad Broadcast Magazine. Ze schreef een boek over de relatie tussen de Marokkaanse M/V getiteld I Love Mo (2015, Uitgeverij Querido), waarin ze korte metten maakte met het vooroordeel dat (Marokkaanse) vrouwen niet hun eigen keuzes maken in de liefde; een nieuwe generatie vrouwen is opgestaan die niet meer door anderen laten definiëren wie zij zijn.

In 2010 lanceerde Raja haar kleurrijke vrouwenlijst als antwoord op de machtigste vrouwenlijst van het vrouwenblad Opzij. Ze kreeg hiervoor een lintje voor de Democratie en de Allbright Direction Ring voor vrouwelijke leiderschap. In oktober 2015 vierde ze met de lijst het vijfjarig jubileum, zie ook ZijWasErbij. Inmiddels staan in de jaarlijkse lijst ook mannen die door hun werk en persoonlijkheid invloed hebben op hun eigen kleurrijke manier, zo stond journalist Peter R. de Vries in 2016 op #1.

Raja is oprichter van The Next Gen Women, dat als doel heeft om de positie van de nieuwe generatie vrouwen te ondersteunen, om samen te werken, samen te groeien en vrouwen te ondersteunen om zich voort te bewegen als het gaat om hun leiderschapspositie. Raja’s motivatie om Next Gen Women op te zetten, komt voort uit de behoefte om de stem van de nieuwe generatie vrouwen uit Amsterdam een gezicht, een stem en een platform te geven. "Ik geloof dat deze nieuwe generatie vrouwen de verschilmakers zijn. De leiders van morgen, daar moet NU in geïnvesteerd worden, zodat jonge vrouwen rolmodellen hebben en hun eigen positie kunnen versterken, met behoud van hun culturele identiteit."

I love moRaja staat met veel plezier op het podium als presentator en dagvoorzitter en kan ook een lezing verzorgen over o.a.:

  • Media en beeldvorming
  • Kleurrijk talent
  • Midden-Oosten
  • Arabische revolutie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Raja Felgata boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN