« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ondernemen, animaties

Geanimeerde verhalen vertellen

Geanimeerde verhalenverteller, zo kun je Raimke van den Beemt – Groothuizen het beste omschrijven. Sinds zij zich kan herinneren, heeft ze een passie voor verhalen vertellen. Dat doet Raimke dan ook graag, als animatiefilmmaker, docent én spreker. Al in haar jonge jeugd verzon ze verhalen en had ze zo haar eigen theorieën over alledaagse dingen in het leven.

Nog steeds vindt Raimke de wereld om zich heen vaak fantasieloos. Helemaal niet vreemd dus, dat ze terechtkwam in het animatievak. In animatiefilm is namelijk alles mogelijk. Dat maakt dat het een perfect medium is om verhalen in te vertellen, in beeld en geluid.

Als spreker laat Raimke middels haar animatieachtergond, zien wat de basiselementen zijn van een geanimeerd verhaal. Het bezield vertellen van een verhaal is minstens zo belangrijk. Als docent en TEDxspreker ken ze de valkuilen van geanimeerd vertellen. Lukt het namelijk niet, dan zal je publiek afhaken.

Raimke boekDaarnaast maakte Raimke als ondernemer ook verschillende avonturen mee. Vooral onhandige avonturen. Wie lukt het nou om met haar eigen auto over haar enkel te rijden? Raimke! Ook verpestte ze door haar onhandigheid een opdracht van een droomklant. Deze blunders, en de lessen die ze uit deze onhandige situaties trok, bundelde Raimke in het managementboek Ondernemend én Onhandig (2016). Met dit boek wil ze jonge ondernemers laten zien dat falen bij het ondernemen hoort. Want daar wordt veel te weinig over geschreven!

Raimke De kleine Kraai met blote billen

Raimke spreekt graag voor bedrijven en netwerken over hoe je geanimeerde verhalen kunt vertellen (storytelling). En voor (startende) ondernemers over de combinatie ondernemerschap en onhandig zijn (fouten durven maken). In 2015 vertelde ze bijvoorbeeld over haar onhandige avonturen op TEDxBreda. In 2013 werd Raimke gekozen tot ’Jong MKB’er van Nederland’. Haar afstudeerfilm ’De kleine Kraai met blote billen’ won diverse (inter)nationale prijzen en is later uitgebracht als prentenboek.

Professionele hoogtepunten

  • ’Jong MKB’er van Nederland 2013/2014’, Rotterdam (2013).
  • Animatiefilm ’De kleine Kraai met blote billen’ (2008). VERS publieksprijs Cinekid 2008 en Kinderjuryprijs Kinderfilmfest Kyoto 2009. 
  • TEDtalk ’Embrace your clumsiness and live an awkward life’, TEDxBreda 2015.
  • Boek ’Ondernemend én Onhandig - Een kleine onderneemster met de billen bloot’ (2016) en het prentenboek ’De kleine Kraai met blote billen’ (2014).
  • Twee nominaties voor de Viva400-award ’Creatieven’  in 2013 en 2016.

Raimke van den Beemt-Groothuizen kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Ondernemend én Onhandig

  • Hoe schrijf ik een geanimeerd verhaal?

Bekijk ook Raimke’s animatiefilm ’De Kleine Kraai met blote billen’:

 

 

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Raimke van den Beemt boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN