• 'Wij hebben de lezing van Piek Visser als heel positief ervaren. Zij verstaat de kunst van het presenteren en weet iedereen geboeid te houden. Met name haar model met de 5 waarden is enthousiast ontvangen. Zij heeft mensen aan het denken gezet, ongeacht of iedereen het op alle onderdelen met haar eens was, en dat was de bedoeling. Een geslaagde presentatie'.
    Vivian Tillmann - Gegevensbescherming TeamConcernzaken, Gemeente Maastricht

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Privacy en Data-ethiek

Piek Visser-Knijff geeft advies aan private en publieke organisaties bij het ontwikkelen van een ethische visie op datagebruik. Ze begeleidt organisaties in de bewustwording van de ethische dimensie in het gebruik van persoonsgegevens. Data-ethiek gaat voor haar om menswaardigheid. Hoe gaan we respectvol met menszijn, met onszelf, met anderen om?

Ze studeerde Nederlands (Taalbeheersing, Argumentatietheorie en Retorica) en Wijsbegeerte (Politieke en Sociale Filosofie) aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna deed ze een post-master lerarenopleiding. In 2011 startte ze haar eigen onderneming in praktische filosofie en ethiek. Sinds 2013 is ze een veel gevraagde trainer en spreker op het gebied van het gebruik van persoonsgegevens, privacy en ethiek.

De invoering van de AVG zette haar werk nog meer op de agenda van organisaties. Want als iets technisch mogelijk is en wettelijk ook ‘mag’, dan blijft de vraag naar ‘wenselijkheid’ over. En precies díe vraag is een ethische: willen we dit? Waar staat de organisatie voor? Lees ook haar artikel op SDU: Het belang van data-ethiek in het licht van de AVG-wetgeving.

Piek kan met veel energie en enthousiasme anderen inspireren over haar onderwerpen:

  • Privacy
  • Data-ethiek
  • Bewustwording van ethische vraagstukken
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Piek Visser-Knijff boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN