• Piek Knijff hield voor een select gezelschap een inspirerende interactieve sessie over data-ethiek. Als feedback kregen we terug dat zij een ingewikkelde materie op een leuke manier behapbaar weet te maken. We denken na over een vervolg.
    Laura Oldenburg - privacy officer Waterschap Zuiderzeeland
  • 'Wij hebben de lezing van Piek Knijff als heel positief ervaren. Zij verstaat de kunst van het presenteren en weet iedereen geboeid te houden. Met name haar model met de 5 waarden is enthousiast ontvangen. Zij heeft mensen aan het denken gezet, ongeacht of iedereen het op alle onderdelen met haar eens was, en dat was de bedoeling. Een geslaagde presentatie'.
    Vivian Tillmann - Gegevensbescherming TeamConcernzaken, Gemeente Maastricht

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Privacy en Data-ethiek

Piek Knijff is voortrekker van data-ethiek in Nederland. Ze geeft advies aan private en publieke organisaties bij het ontwikkelen van een ethische visie op datagebruik & AI. Ook begeleidt ze organisaties in de bewustwording van de ethische dimensie in het gebruik van persoonsgegevens en technologie.

Piek Knijff startte in 2011 haar eigen onderneming Filosofie in actie. Sinds 2013 richt ze zich met name op privacy, data-ethische vraagstukken en ethische vraagstukken bij de inzet van technologie. In 2020 ging haar eigen opleiding Implementatie van Data-ethiek van start. Ze is een veelgevraagd trainer en spreekster. Als schrijver draagt ze bij aan de Europese denktank Dataethics.eu. 

De invoering van de AVG in 2018 zette haar onderwerpen nog meer op de agenda van organisaties. Want als iets technisch mogelijk is en wettelijk ook ‘mag’, dan blijft de vraag naar ‘wenselijkheid’ over. En precies díe vraag is een ethische: willen we dit? Waar staat de organisatie voor?

Per april 2021 heeft Piek een vaste column in iBestuur Magazine, het magazine voor de digitale overheid. Lees hier haar eerste column. 

Piek Knijff kan met veel energie en enthousiasme anderen inspireren en enthousiasmeren over haar onderwerpen:

  • Privacy & ethiek
  • Data-ethiek
  • Technologie & ethiek
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Piek Knijff boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN