• ‘We danken Petra Stienen voor het modereren van onze internationale PUM conferentie. Onze enquête laat overtuigend zien dat het publiek de conferentie enorm heeft gewaardeerd (‘rapportcijfer’ ligt boven de 8,5) en dat Petra in deze waardering een zeer grote rol heeft gespeeld! Als team kijken we terug op een zeer prettige en professionele samenwerking’.
  Andy Wehkamp - directeur PUM Netherlands senior experts
 • Petra Stienen verzorgde voor de medewerkers van Dow een webinar over het Midden-Oosten, de cultuur en wat we van elkaar kunnen leren. Ze deelde haar kennis op een toegankelijke, directe manier met veel gevoel. Zo ervoeren de mensen het die het webinar volgden. We zien haar graag weer eens terug, maar dan – na Coronatijd – live.
  Arnd Thomas - Dow Terneuzen
 • 'De aanwezigheid van Petra Stienen en haar spontane, innemende en prikkelende optreden als moderator/gespreksleider tijdens de Ketenconferentie Asielzoekers van de gemeente Den Helder was van doorslaggevende betekenis voor onze bijeenkomst. We hebben alleen maar positieve reacties gehad'.
  Charl Mica - beleidsadviseur, team OWS, gemeente Den Helder., Ketenconferentie Asielzoekers
 • 'We kijken terug op een succesvolle dag, mede door het geweldige voorzitterschap van Petra Stienen (foto). Haar stijl, charme en kennis van zaken hebben gezorgd voor de juiste sfeer en niveau van de discussies en is daardoor van grote toegevoegde waarde geweest voor de conferentie en iedereen die hierbij aanwezig was. Voor herhaling vatbaar!
  Anna Gouwenberg - secretaris Knowledge Platform Security & Rule of Law
 • 'We kijken terug op een geslaagde conferentie Onderwijs op Maat voor Nieuwkomers in het VO. We bedanken Petra Stienen voor de manier waarop zij de dag heeft geleid. Naast de invulling die zij eraan gaf is haar opening en afsluiting als goed tot zeer goed beoordeeld.'
  Dionne Zeldenrijk - beleidsadviseur VO-Raad, Conferentie VO

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Arabische wereld / diversiteit

Het bewijs van improvisatie talent

Petra Stienen is publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Haar kracht ligt in het verbinden van mensen op basis van hun eigen verhalen en drijfveren. Haar jarenlange ervaringen als diplomate in de Arabische wereld en spreekster in binnen- en buitenland komen hierbij goed van pas.

Ze geeft strategisch advies over beeldvorming en communicatie, persoonlijk leiderschap en diversiteit voor diverse opdrachtgevers bij ministeries, gemeenten, ambassades en NGOs. Ze coacht vrouwen en mannen op het thema ’communicatiekracht aan het werk’. Daarnaast geeft ze regelmatig politiek commentaar in nationale en internationale media over de Arabische wereld, diplomatie en mensenrechten.

Petra Stienen VIDMaward11In 2012 won Petra de Vrouwen in de Media award 2011, voor de deskundige vrouw die zich het best profileerde in de media in 2011 (foto). In 2013 nam Petra de Inspiratieprijs 2013 van het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg in ontvangst. Ze kreeg de prijs voor de inspirerende manier waarop ze als publiciste en verteller culturen weet te verbinden. Zie verslag op ZijWasErbij. In 2016 kreeg ze de Aletta Jacobs Emancipatieprijs (RU Groningen).

Boekomslag Donderberg Petra StienenPetra schreef twee boeken over het Midden-Oosten: Dromen van een Arabische Lente (2008) en Het Andere Arabische Geluid (2012). In 2015 verscheen haar derde boek, Terug naar de Donderberg.

Najaar 2019 verscheen Vergroot je charisma & en krijg meer aandacht voor je verhaal, dat ze samen schreef met Maximiliaan Winkelhuis.
Ze is een dag per week senator voor D66.

Lees ook het interview met Petra Stienen in de Volkskrant (2017) en het interview voor Opzij (2019) en in het AD (2020).

Petra Stienen heeft diverse bestuursfuncties en is dagvoorzitter, moderator en spreker op vele bijeenkomsten en kan een lezing verzorgen over o.a.:

 • Omgaan met verschil en diversiteit
 • Inclusief denken in organisaties en samenleving
 • Participatie en emancipatie
 • Radicalisering en extremisme
 • Integratievraagstukken
 • Beeldvorming over Nederland
 • Persoonlijk leiderschap
 • Vergroot je charisma
 • Terug naar de Donderberg
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Petra Stienen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN