« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Creativiteit & Bitcoin

De zachte kant van innovatie

Petra Else Jekel is gespecialiseerd in de zachte kant van innovatie, zonder bij creativiteit de ’harde’, structurerende businesskant te veronachtzamen. Ze heeft zelf vanuit kunstenaarschaptheorie de Creatieve ID-methode ontwikkeld, die de basis vormt om diverse sectoren te onderzoeken en via coaching te beïnvloeden.

Naast als Geisha of Creativity, treedt ze ook op als Bitcoin Goddess. Ze betreedt de internationale wereld van digitaal geld, ICT en programmeurs met haar eigen kijk op het samengaan van creativiteit en techniek. Bitcoin is een onderwerp dat via waarde, cocreatie, autonomie en economie verbonden is met veel hedendaagse culturele en individuele thema’s. Dit kan filosofisch, ervaringsgeoriënteerd, praktisch en interactief worden gepresenteerd.

Petra Else Jekel spreekt sinds 1996 voor publiek. Aanvankelijk vooral als literair auteur; haar poëzie verschijnt landelijk. Ze werkte aan ca. 118 boeken en tijdschriften mee en gaf overal in het land lezingen. Later ook over beeldende kunst, aangezien ze werd opgeleid als kunst- en architectuurhistoricus.

Ze betrok menig museumbezoeker in de leeftijd van zes tot honderd nauw bij soms maar moeilijk te vatten moderne kunstwerken in Museum Arnhem. Inmiddels presenteert ze ook creativiteit en business meetups en live talkshows. Ze is blogger en vlogger. Ze ontwerpt eigenzinnige projecten en geeft zelfgebouwde, individuele trajecten.

En dat allemaal vanwege haar zelf uitgevonden specialisme in creativiteit en business. Een combinatie die waarde genereert; een waarde die goed kan worden uitgewisseld in peer to peer platform Bitcoin. Bitcoin: een techwereld die momenteel door 80% mannen wordt bevolkt. Tech trendwatching door de ogen van creativiteit en een vrouw brengt andere, unieke standpunten t.a.v. de onderwerpen aan het licht.

Haar uitgebreide gender studies achtergrond vanuit de universiteit komt ook goed van pas. Kortom: een unieke combinatie met een bijzonder genderrandje.

Petra Else Jekel is te boeken als spreker over o.a.:

  • Trendwatching in Innovatie: Bitcoin
  • Reset je GeldDNA
  • MEconomy: vind je Creatieve ID
  • Business & Creativiteit
  • Coachen met Kunst
  • Van Kunstenaar naar Zakenvrouw
  • Van Waarde naar Waarworden
  • Creatief Leiderschap
  • Literaire lezingen: Poëzie, Verhalen of Audiopoëzie

Reacties:
"Ik wil het liefst jou als groepsleider. Jij bent zo lekker duidelijk!"
"Mensen die van kunst houden, nee ergo: daar een passie voor hebben, vergeet ik nooit."
"Zij leeft haar kunstenaarschap als ondernemer."
"Prettig provocatief. Communicatief sterk."

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Petra Else Jekel boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN