« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Drogredenen

Wapenen tegen drogredenen

Paula Steenwinkel is communicatie-, denk- en argumentatietrainer. Haar fascinatie gaat uit naar denkfouten en hoe die de wereld kunnen vervormen. Ze ziet het als haar missie om mensen daar bewust van te maken en zich ertegen te wapenen.

Ze schreef twee boeken en andere publicaties, waaronder Drogredenen, herkennen en weerleggen met medewerking van Fokke & Sukke. Dit boek kwam in 2021 uit en werd zeer goed ontvangen, onder andere bij Managementboek en Financieel Dagblad. Het boek staat vol met voorbeelden uit actuele discussies en geeft ook aan hoe je je ertegen kan verweren.
Paula schrijft ook blogs en artikelen, zoals in het Parool over de discussie rondom Sywert van Lienden en het omslagartikel voor vakblad Tekstblad: Drogredenen zijn overal.

Sinds haar boek verscheen wordt ze gevraagd voor lezingen op personeelsdagen en andere bijeenkomsten (o.a. Verhalenhuis Haarlem) om over drogredenen te vertellen, soms toegespitst op het thema. De reacties: "Je leek wel een cabaretier", “Je zoog iedereen het onderwerp binnen”. "Er ging een wereld voor me open"; "Ik wist niet dat ik zoveel drogredenen gebruikte"; “Je geeft handen en voeten aan frustraties”; "Nu weet ik eindelijk wat ik terug kan zeggen”.

Paula kan een lezing verzorgen over:

  • Drogredenen
  • Kritisch denken
  • Denkfouten en biases
  • Overtuigend en zuiver argumenteren in politiek, opsporing en juridische onderwerpen
  • Ethisch argumenteren
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Paula Steenwinkel boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN