« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Evenwichtsexpert

Het zintuig evenwicht op de kaart zetten

Tijdens het werk als leerkracht in het basisonderwijs was Paula Hijne ook tekstschrijver, acteur en regisseur. Ze organiseerde kinderfeesten en voorstellingen. Na de diagnose ziekte van Ménière in 2006 was haar leven volledig uit evenwicht. Ze kon zich lange tijd niet staande houden. Letterlijk en figuurlijk is zij stap voor stap opgekrabbeld en heeft ze nieuwe keuzes gemaakt in werk, opleiding, hobby’s, sport en vrijwilligerswerk. Haar nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en optimisme hebben daarbij geholpen.

In 2010 startte zij haar eigen bedrijf. Ze heeft vele mensen begeleid in hun re-integratie. En ze werd auteur. In 2016 kwam het boek Ménière in balans uit. Na een diepgaande studie over het fysieke evenwicht kwam in 2020 Evenwicht in uitvoering uit. Haar missie is het zintuig evenwicht op de kaart zetten in heel Nederland.

Paula Hijne is spreker, gastdocent en geeft workshops, over gehoorverlies, tinnitus, Ménière, het omgaan met een chronische ziekte én over het evenwicht. Ze maakt de podcast Evenwicht, je leven en is presentator van het radioprogramma Hoor jij wat ik hoor? Ze leert NmG (Nederlands met Gebaren). Als HoorCoach richt zij zich specifiek op mensen met gehoorverlies, tinnitus en Ménière. Zij is de enige MénièreCoach in Nederland. Met Equi Libre Art uit zij zich creatief op verschillende vlakken, waarvan spelen met taal er één is.

Paula heeft een gehoorbeperking én een luisterberoep. Ze heeft evenwichtsbeperkingen én staat evenwichtig in het leven. Denken, voelen, doen, op alle gebieden, zijn bijna in evenwicht.

Lees ook het interview met haar in De Stentor.

Paula Hijne kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Ons zintuig evenwicht, het fysieke evenwicht
  • Evenwicht, psychisch en fysiek, evenwichtsstoornissen
  • De ziekte van Ménière, hoe ga je daarmee om?
  • Tinnitus en gehoorverlies
  • Omgaan met een chronische ziekte

Profielfoto: Marco Bakker

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Paula Hijne boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN