• 'Geraakt door het verhaal van Pascale Bruinen op de conferentie 'Planetree' voor mensgerichte zorg. Mooi hoe Pascale haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling weet te verbinden aan professionaliteit en de wens om kwetsbaarheid de grootste kracht te maken in boardrooms en op de werkvloer. De manier waarop Pascale dat doet is intens, beeldend, met een sparkle van humor en zachtheid tegelijk. Pascale heeft weliswaar haar toga aan de wilgen gehangen, haar onmiskenbare magistrale charisma heeft ze behouden.'
    Danielle Braun - Corporate Antropoloog, auteur, spreker en chief van de Academie voor Organisatiecultuur.
  • "Geraakt door het verhaal van Pascale Bruinen op de conferentie 'Planetree' voor mensgerichte zorg. Mooi hoe Pascale haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling weet te verbinden aan professionaliteit en de wens om kwetsbaarheid de grootste kracht te maken in boardrooms en op de werkvloer. De manier waarop Pascale dat doet is intens, beeldend, met een sparkle van humor en zachtheid tegelijk. Pascale heeft weliswaar haar toga aan de wilgen gehangen, haar onmiskenbare magistrale charisma heeft ze behouden."
    Danielle Braun - Corporate Antropoloog, auteur, spreker en chief van de Academie voor Organisatiecultuur.

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Schrijver en Spreker

Pascale Bruinen is schrijver en spreker. Op 1 januari 2016 gaf zij na achttien jaar haar baan als officier van justitie op om haar schrijvershart te volgen. Haar onderwerpen zijn de kracht van de menselijke geest, de mind-body-spirit connectie en zelfheling, waarbij haar focus ligt op hoe je je bewustzijn kunt inzetten om je gezondheid en leven zo positief mogelijk sturing te geven.

IMG 3008 SmallSchrijver
Inmiddels is ze auteur van twee boeken. Haar debuut, Mijn Eerste Lijk Is Gelukkig Vers (De Fontein, 2015) gaat over haar bewogen leven als openbaar aanklager en biedt een zeer persoonlijk inkijkje in dit mooie maar zware vak. Vanwege haar in de juridische wereld ongekende openheid werd zij door Harper’s Bazaar genomineerd voor de ’Woman of the Year 2015 Award’. Haar tweede boek, Het Jaar van de Uil, (Kosmos, 2016) beschrijft hoe zij na haar vaders dood door een intense spirituele ervaring transformeerde van officier van justitie naar schrijver, een reis van het hoofd naar het hart.
Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen, is haar derde boek. In juni 2021 verschenen bij Ankh Hermes. Pascale: ’Het belicht mijn eigen ontdekkingsreis en die van andere ervaringsdeskundigen als het gaat om het succesvol nemen van eigen regie over je gezondheid’.

Momenteel werkt ze voor onder andere Inspirerend Leven.nl, Chapeau Magazine en Mediahuis Limburg.

Spreker 
Pascale verzorgt ook lezingen en workshops omdat ze niets zo mooi vindt als mensen te inspireren om hun hart te volgen en het beste uit hun leven te halen. Dat doet ze zelf immers ook. Want Pascale’s credo is dat je in het leven alles moet doen waarvan je ogen gaan sprankelen. Foto: Wim Naarding, met dank aan Planetree.

Lezingen persoonlijke groei

Pascale Bruinen pres3

*What are you waiting for? Praktische tips om je droom te verwezenlijken.  Omdat Pascale als ervaringsdeskundige als geen ander weet hoe gelukkig je wordt als jede sprong durft te wagen,deelt ze graag haar persoonlijke ervaringen, tips en adviezen over hoe zij de angsten die haar tegenhielden (ja, die had zij ook!) de baas is geworden.

* Het Jaar van de Uil: een reis van het hoofd naar het hart In deze lezing vertelt Pascale openhartig over haar rouwverwerking en transformatieproces na de dood van haar vader zoals beschreven in haar boek Het Jaar van de Uil en wat haar dit onverwacht aan moois op haar pad heeft gebracht. Lezing over verwondering en veerkracht. Lees ook het verslag over haar boekpresentatie in ZijWasErbij en haar InBeeld verhaal over de kracht van de menselijke geest en de mind-body-spirit connectie en zelfheling. 

Lezingen over fysiek en mentaal welzijn

* It’s all in the mind: de onvoorstelbare kracht van de menselijke geest Leer hoe je negatieve gedachten en beperkende overtuigingen achter je kunt laten zodat je zowel jouw lichamelijk en geestelijk welzijn als je veerkracht vergroot.

*Na de diagnose...Hoe je jezelf optimaal voorbereidt op een operatie of behandeling Pascale heeft ondervonden dat onder meer door middel van mental rehearsal (tot in detail visualiseren van de best mogelijke uitkomst zoals ook toegepast door topsporters) de pijnbeleving en het herstel na een operatie voor een groot deel te beïnvloeden zijn. In deze lezing deelt ze haar ervaringen op dit vlak.

Pascale Bruinen pres1Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid. Maak kennis met de Wet van de Aantrekkingskracht! Leer hoe jouw onstoffelijke gedachten van vandaag je eigen zintuiglijke werkelijkheid van morgen creëren.

* Dynamisch oud(er) worden. Pascale’s  fundamenteel andere - want positieve! - kijk op het klimmen der jaren.

Maatwerk uiteraard is, afhankelijk van de concrete wens van de opdrachtgever, ook een andere invulling op maat mogelijk. Alle lezingen kunnen ook in de vorm van een workshop worden aangeboden.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Pascale Bruinen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN