« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

MBO-onderwijs

De wereld van het MBO als inspiratiebron

Pascal van de Kaa is een energieke en inspirerende onderwijskenner. In geuren en kleuren kan zij vertellen over het beroepsonderwijs, docenten, onderwijsvernieuwing en digitale transformatie. Met de nuchtere blik van een voormalig docent legt ze razendsnel verbanden tussen de perspectieven van studenten, managers en besturen van grote scholen.

Het middelbaar beroepsonderwijs is van cruciaal belang voor iedereen om de dag door te komen. Met name hoger opgeleid publiek heeft vaak geen idee van de geweldige en dynamische wereld die schuilgaat achter de deuren van 55 mbo-scholen in Nederland met meer dan 350 verschillende beroepsopleidingen. Het is een origineel onderwerp dat actueel is en volop in de belangstelling staat.
Haar originaliteit en reflectieve vermogen blijkt ook uit de onderwijsblogs en interviews die ze schrijft.
Pascal van de Kaa is een van de winnaars van de SURF Onderwijsaward 2021. Bekijk hier een fragment uit haar speech bij het in ontvangst nemen van de prijs.

Ze maakt verandermanagement heel concreet door mensen aan te spreken op hun eigen rol als innovator. Iedereen kan problemen op het werk signaleren, maar wat doe je er vervolgens aan? Als spreker speelt ze graag met spanningsvelden tussen docenten (teamleden) onderling, tussen top-down of bottom-up, tussen ‘werkvloer en IT-dienst’ en ‘fixed’- danwel ‘growth’ mindset.

Met humor, relativering en een aantal aansprekende anekdotes neemt Pascal iedereen mee en verbindt ze het onderwerp of de sector van het evenement met ‘haar’ wereld. Met deze ervaren adviseur onderwijsvernieuwing bij de grootste ROC van Nederland haal je een aansprekende expert in huis!

Tevens spreekt ze vloeiend Engels en draait haar hand niet om voor een Engelstalige speech of bijvoorbeeld simultaan vertalen van Nederlands naar Engels of andersom.

Pascal van de Kaa kan een lezing verzorgen over:

  • Zonder het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) zijn we reddeloos verloren!
  • De spanning tussen ‘IT’ en ‘waan van de dag’
  • Verandermanagement in de praktijk van scholen, bedrijven
  • Open Onderwijs in het kader van kansengelijkheid, open kenniseconomie

Ze opent hier de ‘MBO Talks’ op de CVI Conferentie 2024 met haar betoog over schapen met 5 poten.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Pascal van de Kaa boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN