• ‘We zijn tevreden over de presentatie van Nirai Melis tijdens onze viering van internationale vrouwendag. Ze is een prettige spreker, vriendelijk en duidelijk aanwezig. Ze bracht op een heel toegankelijke wijze harde cijfers over genderongelijkheid die aanleiding gaven tot een interactieve en intellectuele discussie direct met de zaal’.
    Astrid van Heumen - Hoofdbestuur VVAO

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

gender & economie

Genderongelijkheid

Niraï Melis (1980) is sociologe, auteur, ontdekker en onderzoeker. Na haar economische opleiding behaalde zij de master ’Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid’. Tijdens haar traineeship werkte ze als beleidsmaker binnen de overheid. Hierna heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van emancipatie m/v, met de focus op economie, politiek en media.

Ze hield ook een onderzoek naar gendergelijkheid in politieke programma’s en gendergelijkheid in de landelijke kranten. Bovendien doet zij onder het mom van ’Nederland verdient € 40 miljard’ doorlopend onderzoek naar de economische en politieke gevolgen van genderongelijkheid.

Alledaagse dingen blijken grote invloed te hebben op onze economie. De genderdiscussie gaat vrijwel altijd over vrouwen en de gevolgen voor vrouwen. Minder vaak gaat het over de gemiste opbrengsten voor onze economie, de informatie die de politiek mist door de selectieve beeldvorming in kranten of de mogelijkheid om zorgkosten te laten dalen.

Lees ook haar InBeeldverhaal over een nieuwe lente in jouw bedrijf.

Niraï Melis verzorgt lezingen over:

  • Gender, beeldvorming en leiderschap
  • Economische opbrengsten bij gendergelijkheid
  • Politieke gevolgen van beeldvorming van gender in media
  • Burgerschap van vrouwen in Nederland
  • Vermindering zorgkosten door gendergelijkheid
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Niraï Melis boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN