« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Sociaal Ondernemen

Een ondernemer die heeft ervaren dat je beter kunt ondernemen met je hart

Geen powerpoint presentaties, geen gelikte keynotes, geen waanzinnig vormgegeven ’slides’ om het publiek af te leiden van het gebrek aan inhoud en geen trucks aangeleerd tijdens een cursus ‘Spreken in het openbaar’. Nicolette bereidt niks voor. Zij loopt het podium op zoals zij haar leven leidt en zoals ze haar succesvolle zaken heeft opgezet: op intuïtie. Buikgevoel. Fingerspitzengefühl. Met een onmiskenbaar Amsterdams accent,  en ogenschijnlijk chaotisch beklimt ze welk podium eender, om vervolgens binnen 3 zinnen een zaal letterlijk plat te krijgen.

Waarschijnlijk vertelt ze over haar jeugd in kindertehuizen, haar leven als barvrouw op de Wallen aan de zelfkant van de samenleving, haar gebrek aan opleiding en de autodidactische en organische wijze waarop ze vervolgens uitgroeide tot succesvol en inspirerend onderneemster. Of beter gezegd: ‘serial entrepreneur’. 

Nicolette kent de crème-de-la-crème van het Nederlands bedrijfsleven, of beter gezegd: zij omarmen haar. Haar adresboek telt inmiddels meer connecties dan u en ik samen aankunnen en ooit zullen verzamelen.  Begonnen met een drankmerk (Dutch Dynamite), om vervolgens uit woede, irritatie en gevoel van onrecht over haar gehandicapte broer die maar geen baan kon vinden de oprichtster te worden van Valid Express: koeriersbedrijf voor mensen met een ‘lastig lichaam’ – waardoor ze inmiddels al jaren chronisch zieken en ‘arbeidsongeschikten’ uit de uitkeringssfeer en het daarbij bijbehorende depressieve milieu houdt. Na de overname door het beursgenoteerde bedrijf PostNL, werd Valid Express het grootste koeriersbedrijf van Nederland. Na er een paar jaar voor haar opgroeiende kids geweest te zijn, ging het toch weer kriebelen en opnieuw uit pure irritatie, bracht ze De Luizenkap op de markt. Een gezonde, goedkope manier om je van hoofdluis te ontdoen. Ze zocht en vond financiers die het plan Europees gaan uitrollen.

Ze trouwde met haar beste vriendin om op een fantastisch terrein te kunnen gaan wonen midden in de Randstad om daar mensen bij elkaar te kunnen brengen. Op dit moment bouwt ze haar eerste prototype betaalbare “ off the grid”  Tiny House, omdat ze het belachelijk vind dat  jonge starters hun leven direct al met een enorme schuld beginnen, waardoor ze veroordeelt zijn tot de “ratrace”.

Nicolette boeken betekent ingaan tegen alle verwachtingen en spotten met alle conventies. Dat moet je durven. Maar 1 ding is zeker: je vergeet het nooit meer. En je gaat er ongetwijfeld ook iets mee doen.

Nicolette Mak: ’Ik ben een ondernemer die heeft ervaren dat je beter kunt ondernemen met je hart. Omdat je daar heel rijk van wordt. In geld als je het goed doet, maar in ieder geval voor jezelf. Ik kan me niet voorstellen dat ik iets zou kunnen verkopen wat niet de wereld mooier maakt.’

Nicolette spreekt over o.a.:

  • Sociaal ondernemerschap
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Structuurloos denken
  • Positieve inspiratie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Nicolette Mak boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN