« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Diversiteitsmanagement

Vrouwelijke ondernemers zijn de leiders van de toekomst

Nicolette Loonen (1972) is de oprichter van VERA Community, het eerste crowdfunding platform van Nederland dat zich richt op vrouwelijke ondernemers. VERA Community biedt kantelaars en stroomversnellers die de overgang naar een duurzame economie invulling kunnen geven de mogelijkheid hier de juiste financiering voor te vinden. Nicolette is er van overtuigd dat vrouwelijke ondernemers die feminiene waarden in hun bedrijfsvoering verankeren de leiders van de toekomst zijn. Zij hechten aan het creëren van duurzame waarde, werkvoldoening, samenwerken en delen. Met deze opvatting dragen zij de spelregels aan voor een nieuwe economie. Tegelijkertijd kan dit hen beperken in de groei en impact van hun bedrijf. Temeer wanneer zij niet de weg weten te vinden naar betrokken kapitaal dat hen verder kan helpen in het realiseren van hun ondernemersambities.

Nicolette werkte van 1994 tot 2010 als accountant in de financiële sector en van 2010 tot 2012 als adviseur in de financiële sector. In 2013 besloot zij het roer geheel om te gooien. Zij wilde niet langer tegen andere mensen zeggen dat het allemaal anders moest, maar wilde het zélf gaan doen. Daarom startte zij haar eigen bedrijf: VERA Community. Zoals zij zelf zegt: zij leeft nu haar droom! Mooie mensen en ideeën verbinden, heilige huisjes omver schoppen en een beweging in gang zetten.

Nicolette is lid van de Raad van Toezicht van Rutgers WPF en voorzitter van Women in Financial Services, een vereniging voor vrouwen in de financiële sector, waarvoor zij in september 2009 aan haar keukentafel het initiatief nam. WIFS is een missie gedreven netwerk voor ambitieuze vrouwen, die staan voor gebalanceerd leiderschap in een duurzame financiële sector. Want als er één sector is waar pijnlijk aan het licht is gekomen dat een disbalans tussen mannen en vrouwen ernstige gevolgen kan hebben, dan is het wel de financiële sector.

Tijdens een event van LOF voorjaar 2012 introduceerde Nicolette het begrip van vier glazen plafonds, die de doorstroom van vrouwen naar de top belemmeren. Ze licht het toe op Youtube.

Nicolette: ´Mijn ambitie is om een bijdrage te leveren aan de empowerment van vrouwen en andere minderheden in bedrijven en de publieke sector, omdat ik sterk geloof in de voordelen van diversiteit´.

Zij spreekt met passie over ’Je droom leven’ en ’Diversiteit, in het bijzonder in de financiële sector’.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Nicolette Loonen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN