• Wat een ijzersterke sessie. Zonder overdrijven een uur aan Nicol's lippen gehangen. Ik stroom weer over van inspiratie en ideetjes.
  Freek Pompert - Freelance copywriter & content specialist
 • Tadema schreef een klein pareltje. Geschikt voor iedereen: van ondernemer tot beleidsmedewerker & veranderaar.
  Peter De Roode - Organisatieadviseur & recensent Managementboek.nl
 • Nicol had de hoogste score van alle sessies tijdens ons event. Die score was het resultaat van haar inhoudelijk uitstekende verhaal dat ook nog eens echt goed was afgestemd op onze doelgroep. Verder vielen haar uitmuntende voorbereiding en de strak vormgegeven slides op.
  Jaap van de Coevering - Bestuurslid Recruiters United

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Slim communiceren

Beïnvloed jouw resultaten

Wist je dat 1 zin extra jouw resultaat kan verviervoudigen? En als je 1 letter toevoegt aan je zin levert dit al snel 35% meer resultaat op. Laat je 1 leesteken achterwege, dan neemt de omzet toe.

Maar welke zin, welke letter en welk leesteken maken het verschil? Zet Nicol Tadema op jouw podium en het publiek weet het. Nicol is spreker, trainer en auteur in Nederland en België als het gaat om neurocopywriting en het beïnvloeden van gedrag. Ook is zij Cialdini Certified Coach en Ethical Influence Practioner.

Het gaat er niet om wát je vertelt maar om hóé je het vertelt.
Nicol meent het publiek mee in hoe je een beslissing kan beïnvloeden in de richting die jij wilt. Of het nu gaat om vaker een ’ja’ op een offerte, méér sollicitanten of hogere verkoopcijfers. En hoe krijg je die collega met weerstand aan jouw zijde of verhoog je het aantal donaties?

Het publiek wordt verbaasd in de eenvoud van beïnvloeding en denkt: ’Is het echt zo simpel? Had ik dit maar veel eerder geweten’. Je hoeft namelijk alleen maar dat wat al aanwezig is op de juiste manier en op het juiste moment te presenteren om een ‘ja’ te scoren. Zeg daar maar eens ’nee’  tegen. 

Verrast, geboeid en met resultaat
Na een sessie van Nicol kijkt niemand ooit nog hetzelfde naar communicatie. Beloofd. Haar specialisme over het beïnvloeden van het brein brengt zij op een inspirerende, humoristische en praktische manier over op het publiek. Mensen worden verrast, zijn geboeid én gaan naar huis met tips en principes waarmee direct resultaat geboekt kan worden.

Na een loopbaan als marketing manager richtte Nicol in 2011 haar eigen bureau op. Dit bureau groeide al snel uit tot het grootste tekstbureau van Nederland met 100% specialisatie in arbeidsmarktteksten. In 2022 verkocht Nicol het bureau om zich als spreker, trainer en auteur volledig te focussen op het beïnvloeden met taal. Eerder deelde zij haar schrijfkunsten met organisaties zoals het Rijksmuseum, Deloitte en Goodhabitz. Nicol is ook Cialdini Certified Coach en erkend Ethical Influence Practioner.

In 2023 verscheen haar vierde boek ‘De 7 magische woorden’, deze bestseller scoorde binnen 1 dag een positie in de Managementboek top 25. Tijdens de podcast van New Business Radio spreekt Nicol over dit boek.
Eerder schreef Nicol drie boeken over het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie: de vacaturetekst.

Nicol spreekt voor ondernemers, leidinggevenden en professionals in sales, communicatie, marketing, hr en recruitment over de volgende thema’s:

 • Meer resultaat met alledaagse woorden. Beïnvloed het onbewuste brein met tekst.
 • Beïnvloed met resultaat, volgens de 7 beïnvloedingsprincipes van dr. Robert Cialdini.
 • Liever 3 goede sollicitanten dan 50 middelmatige? Oefen invloed uit op de kwaliteit én kwantiteit van sollicitanten met de beste vacaturetekst.

Zijn jullie op zoek naar een workshop? Dat kan ook. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en maatwerk.

Bekijk hier een video compilatie van Nicol:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Nicol Tadema boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN