• Wat een ijzersterke sessie. Zonder overdrijven een uur aan Nicol's lippen gehangen. Ik stroom weer over van inspiratie en ideetjes.
  Freek Pompert - Freelance copywriter & content specialist
 • Tadema schreef een klein pareltje. Geschikt voor iedereen: van ondernemer tot beleidsmedewerker & veranderaar.
  Peter De Roode - Organisatieadviseur & recensent Managementboek.nl
 • Nicol had de hoogste score van alle sessies tijdens ons event. Die score was het resultaat van haar inhoudelijk uitstekende verhaal dat ook nog eens echt goed was afgestemd op onze doelgroep. Verder vielen haar uitmuntende voorbereiding en de strak vormgegeven slides op.
  Jaap van de Coevering - Bestuurslid Recruiters United

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Slim communiceren

Beïnvloeden met taal

Ontdek de magische kracht van tekst. Dan beïnvloed je niet alleen de ontvanger; je beïnvloedt vooral jouw eigen resultaten. Omdat met 1 letter méér jouw conversie verdubbelt en met jouw omzet verhoog je met 1 leesteken minder. Ook zijn er 7 woorden die je dagelijks gebruikt en die jouw verhaal kunnen maken óf breken.

Nicol Tadema is spreker, trainer en auteur in Nederland en België als het gaat om breinbeïnvloeding met taal. Mensen noemen Nicol een woordgoochelaar.

Het gaat er niet om wát je vertelt maar om hóé je het vertelt.
Zeg je ‘4 inzittenden overleden bij de crash’ of kies je voor ‘8 van de 12 inzittenden overleefden de crash’? Is jouw glas halfvol óf halfleeg? Schrijf je ‘plofkip’ of ‘vleeskip’? En waarom is ‘maar’ het meest misbruikte woord in de Nederlandse taal?

Door je woorden wijs te kiezen kun je de denkrichting van de ontvanger veranderen. Dit doe je door beïnvloedingstechnieken zoals framing toe te passen. Combineer je dit met beïnvloedingsprincipes en magische woorden, dan bereik je nog eerder jouw doel.

Benieuwd hoe je ChatGPT hierbij kan inzetten? Nicol neemt je graag mee in de (on)mogelijkheden van deze AI-tool die -met de juiste begeleiding- jouw nieuwe, favoriete stagiair wordt!

Verrast, geboeid en met resultaat
Na een sessie van Nicol kijkt niemand ooit nog hetzelfde naar taal. Beloofd. Haar specialisme over het beïnvloeden van het brein met tekst brengt zij op een inspirerende, humoristische en praktische manier over op het publiek. Mensen worden verrast, zijn geboeid én gaan naar huis met taaltips waarmee direct resultaat geboekt kan worden.

Na een loopbaan als marketing manager richtte Nicol in 2011 haar eigen bureau op. Dit bureau groeide al snel uit tot het grootste tekstbureau van Nederland met 100% specialisatie in arbeidsmarktteksten. In 2022 verkocht Nicol het bureau om zich als spreker, trainer en auteur volledig te focussen op het beïnvloeden met taal. Eerder deelde zij haar schrijfkunsten met organisaties zoals het Rijksmuseum, Deloitte en Goodhabitz.

In 2023 verscheen haar vierde boek ‘De 7 magische woorden’, deze bestseller scoorde binnen 1 dag een positie in de Managementboek top 25. Tijdens de podcast van New Business Radio spreekt Nicol over dit boek.
Eerder schreef Nicol 3 boeken over het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie: de vacaturetekst.

Nicol spreekt onder andere over:

 • Meer resultaat met alledaagse woorden: beïnvloed het onbewuste brein met tekst.
 • Dag clichés, hallo sollicitaties: bereik meer met betere vacatureteksten.
 • Beïnvloed waar je bij staat: een greep uit 101 beïnvloedingseffecten.
 • Met de bulldozer over jouw lezers hindernisbaan: schrijven in duidelijke taal.

Zijn jullie op zoek naar een workshop? Dat kan ook. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en maatwerk.

Bekijk hier een video compilatie van Nicol:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Nicol Tadema boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN