« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Storytelling

Je verhaal en stem vinden

Neske Beks is multi-disciplinair kunstenaar met een basis in theater, woord, beeld en muziek. Zij is voornamelijk werkzaam als filmmaker en schrijver, maakt documentaires en performances en schrijft proza.

In de (hybride) documentairefilms Eigen Volk, Beyond My Walls (VPRO) en Mookie (NCRV) vormt haar multidisciplinaire achtergrond de bedding. Neske noemt zichzelf handelaar in verhalen: "Ik ’vang’ verhalen en kies per verhaal het juiste medium. Ook help ik anderen hun eigen verhaal en stem te vinden. Storytelling is altijd de kern."

Nadat ze in 2002 de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs won, richtte ze onder de vleugels van Productiehuis Frascati de Schrijf[werk]plaats Frascati op (2003-2006) en toerde ze met diverse onewomanshows door Nederland. Anno 2016 schrijft ze met steun van een debutantenbeurs van het Nederlands Letterenfonds - aan de opvolger van haar literaire debuut De Kleenex Kronieken (2014) en werkt ze aan diverse filmplannen.

Neske Beks Pameijer90bNeske spreekt o.a. over:

  • Storytelling
  • Healing
  • Culturele sector
  • Interculturaliteit
  • Communicatie

Neske Beks Pameijer90Bij het optreden van Neske Beks tijdens de jubileumviering van 90 jaar Pameijer (10 juni in De Doelen in Rotterdam, foto’s) was de zaal doodstil. Dat zegt genoeg. We kregen veel positieve reacties op haar performance waarin ze de dag afsloot met de boodschap ‘laat zien wie je bent’’’ – Gaby Coolen, projectleider marketing, innovatie en verkoop bij Pameijer

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Neske Beks boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN