« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Duurzamer voedselsysteem

Duurzaamheidsrebel in food

Duurzaamheidsrebel en voorvechter van een duurzamer voedselsysteem Natascha Kooiman is opgeleid communicatie- en merkenspecialist. Vanuit een passie voor de wereld, natuur en alles dat leeft, zet zij zich in voor verduurzaming van ons voedselsysteem en eetpatroon. Haar focus ligt op de overgang naar meer plantaardig en minder dierlijk in onze consumptie en productie, vanwege de impact op gezondheid én de wereld.

Met haar strijdlustigheid is Natascha voor de tweede keer een van de DJ100 (Duurzame Jonge 100) en een TED-spreker geworden en al twee keer door VIVA400 benoemd als ’jonge vrouw met invloed’. Wat Natascha betreft betekent dat, dat ze inspirator en versneller is van de transitie naar een meer plant power voedselsysteem en -patroon. Dat streven heeft in de vele projecten die ze doet de focus. Met haar social enterprise zit ze om tafel met ministeries, gemeenten, NGO’s en bedrijven om beleid en regelgeving te veranderen om verduurzaming te vergemakkelijken. Sinds najaar 2015 doet ze dat ook op internationaal niveau als lid van de adviesraad van het voedselprogramma van de Verenigde Naties voor de Sustainable Development Goals.

Natascha Kooiman Spreekt bIn haar dagelijks leven inspireert en adviseert ze horeca, cateraars en scholen om hen tot verduurzaming van hun aanbod te inspireren. Via advies, colleges, workshops, trainingen en als spreker, zet Natascha aan tot versnelling van de verduurzaming in deze veel besproken sector. Naast jongste lid van de Werkgroep Voetprint Nederland en jongste bestuurslid van PvdA Duurzaam, is ze ook lid van de Raad van Advies van het Expertisecentrum for Sustainable Business van AVANS Hogeschool en is ze adviseur Duurzaamheid bij Koninklijke Horeca Nederland.

Natascha is jong, boordevol passie en ’strijdlust’ en ze zorgt op het podium voor een goede dosis energie. Ze weet een complex, gevoelig en serieus onderwerp op een positieve, begrijpelijke en pakkende manier te brengen: de transitie van onze eetcultuur.

Natascha Kooiman spreekt o.a. over:

  • Gedragsverandering richting Duurzaamheid/duurzaam voedsel
  • Transitie naar onze nieuwe eetcultuur (eiwittransitie)
  • De nieuwe economie en innovatief ondernemerschap
  • Huidige voedselsysteem en voedselketens en de nodige verduurzaming van ons voedselsysteem en eetcultuur
  • Communicatie ten behoeve van verduurzaming
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Natascha Kooiman boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN