« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Burgeractivisme | Commons

Natascha Hagenbeek is een trendvoorspeller en veelzijdig kunstenaar met een diepgaande betrokkenheid bij het bevorderen van gemeenschappelijke belangen.
Ze is een ervaren spreker op het gebied van trends en toekomstverkenning in verschillende domeinen, zoals democratie en burgerparticipatie binnen stedelijke ontwikkeling of bijvoorbeeld de relatie tussen mens en natuur in het licht van toekomstige ontwikkelingen.

Natascha’s visionaire benadering stelt haar in staat om met innovatieve oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen. Haar scherpe oog voor opkomende trends en maatschappelijke ontwikkelingen, gecombineerd met haar praktische betrokkenheid bij het organiseren en leiden van zelforganisaties en bottom-up initiatieven, maakt haar een autoriteit op het gebied van gemeenschapsopbouw en samenlevingsverbetering.

Natascha is een bruggenbouwer tussen verschillende stakeholders en werelden. Haar vermogen om diverse rollen te vervullen en effectief te navigeren in uiteenlopende contexten, maakt haar geschikt voor het inspireren en informeren van een breed publiek.

Uniek is dat zij haar verschillende visies, voor een groot deel ook tastbaar maakt. Als directeur van ‘Afval naar Oogst’, bouwt zij aan een bottom-up gemeenschap van groenprojecten die zich inzet voor het verminderen van keukenafval en het bevorderen van circulaire economie. Natascha’s ecologische project ‘I can change the world with my two hands’ illustreert haar vermogen om burgers te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken en een project te ontwikkelen die een blijvende impact heeft op de omgeving.

De presentaties van Natascha zitten vol met inzichten en praktische voorbeelden, waarmee zij de cruciale rol van burgercollectieven wil belichten in het bevorderen van veerkrachtige en duurzame samenlevingen, zoals ook deels te lezen valt in de door haar ontwikkelde catalogus ‘Heel de stad, heel de Aarde’.

Natascha kan een lezing verzorgen over:

  • Stadslandbouw (lezingen vanuit 10 jaar ervaring in het veld)
  • Veranderdynamiek (parallel tussen trends en verandering)
  • Ecologie (bodem en composteren, lezingen vanuit 10 jaar ervaring in het veld)
  • Commons (collectieve burgerinitiatieven, ervaring vanuit het veld)
  • Koloniaal Nederlands-Indië verleden vs dekolonisatieprocessen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Natascha Hagenbeek boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN