« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Storytelling/verhalenverteller

Nancy Wiltink is neerlandicus en dramaturg. Ruim twintig jaar geleden startte zij een eigen adviespraktijk: ´Tuin aan Zee´, een éénpersoonbedrijf met als zinspreuk ‘Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, je moet de wortels water geven’. Na jaren in de marketing van theater te hebben gewerkt, organiseert zij nu vanuit Tuin aan Zee projecten op het gebied van storytelling; verhalen en vertellen. 

De rode draad in haar projecten is verbeeldingskracht; het gaat erom dat je de verhalen ook echt voor je ziet en dat je een andere werkelijkheid kunt ervaren dan de bestaande. Nancy is in de ban van de kracht van verhalen. Verhalen die verbinden – als je het verhaal van de ander kent, begrijp je die ander ook beter – en verhalen die veranderen – wie een verhaal vertelt over hoe het anders kan, kán het ook anders. Ze speelt graag met de werkelijkheid, wat ruimte geeft aan nieuwe inzichten en ze vertelt graag hóe ze dat doet.

Waargebeurde verhalen combineert ze met verhalen die  bizar zijn of verzonnen. Zij heeft zelf een hoofd vol verhalen – ze kent honderden oude verhalen uit diverse culturen, ze kent verhalen die horen bij één plek en die daarmee die plek tot leven kussen, ze is thuis in theaterteksten, klassieke kinderboeken, korte literaire verhalen. Als zij vertelt, blaast ze deze verhalen nieuw leven in, soms schrijft ze zelf een verhaal. En daarmee ontstaat een brug naar de persoonlijke verhalen van de luisteraar, die op diepere en andere lagen van het eigen verhaal kan komen.

De rode draad in haar eigen verhaal is de tuin aan zee: als de wereld een tuin aan zee is, hoe zorgen we er dan het beste voor? Graag vertelt ze over klimaat, zaaien en planten en het verlangen naar de eindeloze zee. 

Nancy Wiltink vertelt en spreekt over o.a.:

  • De kracht van verhalen
  • Scheppingsverhalen en zelf iets in de wereld zetten
  • Transformatie in de mythologie en in onze tijd
  • De reis van de held: het universele verhaal
  • De verhalen die ons verbinden
  • Een verhaal ter introductie van een specifiek thema, zoals klimaat, energietransitie, groen en land-en tuinbouw.

Kleine groepen kunnen daarvoor terecht in haar ‘Verhalenkamer’ of buiten in de ‘Verhalentuin’, beide gelegen in Amsterdam Noord,

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Nancy Wiltink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN