• 'Nadine heeft tijdens ons ‘Festival van de Toekomst’ op 13 september jl. in de Fokkerterminal in Den Haag voor circa 700 toehoorders een fantastisch verhaal gehouden over de mogelijkheden van synthetische biologie en de impact hiervan op de maatschappij. Synthetische biologie aan de basis van de vijfde industriele revolutie!'
    Ton Jonker - Chief Innovation Officer, Provincie Zuid-Holland

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Wetenschap & ondernemen

Connector tussen wetenschap, maatschappij en bedrijfsleven

Nadine Bongaerts is afgestudeerd in de biotechnologie aan de Technische Universiteit Delft en heeft zich op jonge leeftijd ontwikkeld tot een connector tussen wetenschap, maatschappij en bedrijfsleven. Tijdens haar studie richtte ze wetenschapscommunicatie bureau ‘Science Matters’ op om wetenschappers en universiteiten te ondersteunen bij het communiceren van onderzoek.

Momenteel promoveert Nadine in de Synthetische Biologie aan het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM) in Parijs. Hier werkt ze aan de ontwikkeling van nieuwe antibiotica tegen tuberculose. Daarnaast is ze de Vice-President van de internationale non-profit organisatie ‘Hello Tomorrow ‘dat wereldwijd wetenschappers, ondernemers en investeerders met elkaar verbindt om baanbrekende technologieën uit de laboratoria naar de markt te brengen. Lees hier een mooi interview met Nadine over wat een goed beeld geeft van Hello Tomorrow en haar visie op biotechnologie / synthetische biologie. Ze is tevens Global faculty member Synthetische Biologie van Internationale Singularity University waarvoor zij het bedrijfsleven en overheid voorbereid op de implicaties van nieuwe DNA technologieën.

Spreker Nadine Bongaerts wordt regelmatig geïnterviewd / gevraagd om te spreken over de mogelijkheden van synthetische biologie (een relatief nieuwe tak van wetenschap die het programmeren van DNA mogelijk maakt), technologische ontwikkelingen en wetenschapscommunicatie.

Ze kan daarnaast ook de rol van dagvoorzitter op zich nemen, zeker wanneer uw bijeenkomst gerelateerd is aan wetenschap, technologie en innovatie.

Lees hier een interview over de science in science-fiction movies. Daarbij vertelt Nadine over wat is nog fictie en wat inmiddels allemaal al kan?

Bekijk ook Nadine Bongaerts TEDtalk

 

 

 

 

 
Of lees een interview met haar in de ZoZitDat en de Telegraaf, LabInsights, en beluister haar op radio BNR.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Nadine Bongaerts boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN