• 'Nadine heeft tijdens ons ‘Festival van de Toekomst’ op 13 september jl. in de Fokkerterminal in Den Haag voor circa 700 toehoorders een fantastisch verhaal gehouden over de mogelijkheden van synthetische biologie en de impact hiervan op de maatschappij. Synthetische biologie aan de basis van de vijfde industriele revolutie!'
    Ton Jonker - Chief Innovation Officer, Provincie Zuid-Holland

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Biotechnologie & Duurzame Innovatie

Dr. ir. Nadine Bongaerts is de Chief Innovation Officer bij Gourmey, het eerste Franse kweekvleesbedrijf dat een ethische foie gras maakt op basis van eenden cellen. 

Nadine gelooft dat biotechnologische ontwikkelingen een golf van nieuwe oplossingen kunnen brengen voor grote uitdagingen, zoals klimaatverandering of een pandemie. Zij ziet de verbinding tussen wetenschap, samenleving en bedrijfsleven als cruciaal om deze innovaties mogelijk te maken.

Nadine studeerde biotechnologie aan prestigieuze instituten als de Technische Universiteit Delft en Universiteit Leiden en haar promotieonderzoek, voltooid bij INSERM en CRI in Parijs, leidde tot een nieuwe methode om antibiotica te vinden tegen tuberculose.

Haar passie voor communicatie komt tot uiting in de oprichting van ‘Science Matters’, een bureau dat ze tijdens haar studie oprichtte om de communicatie van wetenschap te verbeteren. Als bestuurder van ‘Hello Tomorrow’, een internationale non-profit, verbindt ze wetenschappers, ondernemers en investeerders om grensverleggende technologieën te commercialiseren.

Als Global Faculty Member van de Singularity University bereidt ze bedrijven en overheden voor op de impact van nieuwe biotechnologieën.

Nadine’s unieke perspectief en vaardigheid in het verbinden van disciplines resulteren in verrijkende inzichten over de mogelijkheden en uitdagingen van biotechnologische vooruitgang.

Ze is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie, waar ze haar kennis en ervaring deelt om de wetenschap dichter bij de samenleving te brengen.

Ontdek meer over Nadine’s visie en werk door haar interviews, TEDtalk en lezingen te bekijken, waar ze haar deskundigheid en fascinatie voor biotechnologie en innovatie uitlicht.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Nadine Bongaerts boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN