« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Antropologische inzichten

Omgaan met verschil en verandering

Myrna Derksen is antropoloog. Elke groep mensen is continue op zoek naar hoe ze samen moeten leven en werken. Ze ondersteunt groepen mensen bij het vinden van dat hoe rondom een verandering, transitie of bij verschillen in de groep of tussen groepen.

Zij werkt met families en vrienden die een dierbare hebben verloren en dus de transitie maken van het leven mét de dierbare naar het leven met dat wat de dierbare achterlaat. Of zij geeft vorm aan een huwelijk of liefdesfeest waarbij twee levens, twee gezinnen of huishoudens één worden. Overal op de wereld helpen rituelen mensen door zo’n verandering heen.

Ook bedrijven en organisaties zijn op de eerste plaats vooral een groep mensen. Een fusie is eigenlijk net een huwelijk. En een koerswijziging of cultuurverandering van een bedrijf heeft voor de betrokkenen net zoveel impact als bijvoorbeeld een verhuizing, een carrièreswitch of je geloof verliezen. Dus ook op de werkvloer helpen rituelen bij veranderingen en transities. Een ritueel is een moment om op een passende manier het verhaal van de verandering te vertellen, om een nieuwe tijd in te luiden of afscheid te nemen van wat was.

Myrna heeft ruime ervaring in het werken met, spreken voor en leiden van groepen, altijd met één doel: zeggen wat er te zeggen is. Deep Democracy is voor haar dé manier om antropologische inzichten praktisch toe te passen in het leiden van gesprekken met name bij grote verschillen binnen of tussen groepen, conflict en besluitvormingstrajecten.

Lees hier haar InBeeld-verhaal over de taal van de antropologie en rituelen.

Myrna treedt op als gespreksleider en dagvoorzitter en kan een lezing verzorgen over:

  • Deep Democracy
  • Antropologisch kijken naar verandering
  • Diversiteit en inclusie
  • Samenwerken, (bedrijfs)cultuur en communicatie

Bekijk hier een presentatie van Myrna.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Myrna Derksen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN