• ĎDe lezing van Mylo Freeman tijdens ons Diner Pensant ĎVan (voor)lezen worden we socialerí was heel geslaagd. We hebben veel complimenten over haar inbreng van onze gasten ontvangení.
    Ilse van Donkelaar - Stichting Voorlezen

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Kinderboeken en diversiteit

Diversiteit en kinderboeken

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. In Amsterdam doorliep ze de Rietveldakademie waar ze afstudeerde in de richting illustratie. Na een korte zangcarrière en de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het tekenen en schrijven voor kinderen.

Boekomslag Mylo FreemanHaar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs en wordt na 20 jaar nog steeds herdrukt. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar bekende reeks over het donkere prinsesje Arabella. Mylo vertelt over de bijzondere wijze hoe ze tot dit character is gekomen en hoe ze met deze boeken o.a. een hoognodige niche vult, namelijk prentenboeken met meer diversiteit! Het character van prinses Arabella heeft geleid tot diverse eervolle vermeldingen en inmiddels zijn 10 prentenboeken over de gehele wereld vertaald en gepubliceerd.

Mylo geeft aan hoe belangrijk het is voor jonge kinderen, zeker in onze veranderende samenleving, om zichzelf te kunnen herkennen in boeken. Hierover heeft zij oa gepubliceerd in het The Pool en The Guardian. Ze is voorzitter van de Stichting 3, een stichting die met veel succes o.a. voorleeswedstrijden en kinderboekenfestivals met diversiteit in de Randstad organiseert.

Ze kan haar lezingen ook koppelen aan een schrijfworkshop waarbij het publiek een speelse, korte schrijfopdracht krijgt. Zij zullen leren wat er voor nodig is om een mooi verhaal voor kinderen te maken, maar vooral het plezier in schrijven ontdekken!

Mylo spreekt in het Nederlands en Engels over:

- Hoe schrijf je voor kinderen?
- Belang van interactief voorlezen mbt taalvaardigheid
- Diversiteit en kinderboeken
- Marketing van kinderboeken met diversiteit
- Beeldvorming mbt huidskleur bij jonge kinderen (van Zwarte Piet tot Prinses!)

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mylo Freeman boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN