« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Empowerment & diversiteit

(Vrouwelijk) Leiderschap, net even anders, maar altijd op jouw manier

Monique Koen is interim (programma) manager in het bedrijfsleven. Ze richtte het platform Schandalige Vrouwen op en coacht vrouwelijke professionals hun eigen potentieel te (her)ontdekken en als vrouw hun eigen spel te spelen.

Monique Koen studeerde af als bedrijfskundige en werkte ruim vijftien jaar in de corporate wereld. Een (mannen)wereld die ze ambieerde, waarin ze succesvol was en geheel zelfverzekerd haar mannetje stond. Toch voelde ze zich er nooit helemaal thuis en raakte ze steeds verder van zichzelf verwijderd. Eind 2019 verliet ze haar gouden kooi, zegde haar baan op en richtte haar leven in op een manier, waarbij zij het beste tot haar recht komt.

Als leiderschapscoach en spreker is Monique van mening dat er nog altijd een flinke slag te slaan is om te komen tot een werkomgeving waarin ook vrouwen volledig tot hun recht komen. Door allereerst het authentieke zelf als uitgangspunt te nemen en vervolgens de balans tussen o.a. feminiene en masculiene waarden in huidige leiderschapsmodellen te herstellen, kan het volledig potentieel van deze groep echt worden benut en kun je als organisatie de juiste waarde leveren en impact maken.

Ze is te allen tijde zichzelf. Open, eerlijk en aanspreekbaar. Met een gezonde dosis humor en zelfspot legt ze de vinger op de zere plek en motiveert ze haar publiek hiermee aan de slag te gaan. Door haar persoonlijke verhaal te combineren met ervaring en kennis, brengt ze veel herkenning, humor en zelfspot in de zaal. We zijn allemaal mensen met de beste intenties. Ze zorgt voor bewustwording en motiveert, zodat volgende stappen kunnen worden gemaakt.

In De Zuiver Kiezen podcast vertelt Monique over haar eigen pad volgen en op die manier een stukje verandering in de wereld brengen. Bij HOE DAN?! podcast spreekt ze over hoe vrouwen zonder schuldgevoel hun eigen koers varen en niet bang zijn wat een ander hiervan vindt.

Monique Koen kan een lezing verzorgen over:

  • Vrouwelijk of inclusief leiderschap, hoe spelen we als vrouwen ons eigen spel (i.p.v. meespelen met de mannen)
  • ‘schandalige vrouwen’ door de jaren heen en wat kunnen we van hen leren
  • Waarom veel vrouwen nog in een ‘krabbenmand’ zitten
  • Waarom organisaties van de toekomst hun leiderschapsmodellen (moeten) aanpassen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Monique Koen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN