« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Levenseinde

Mantelzorger, plotseling ben je het. En zonder enige twijfel. Maar hoe dan? Monique Branse haar ervaring van zestien jaar mantelzorger zijn, een werkweek van 60 uur, groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn de inspiratie geweest om zich te verdiepen in de laatste levensfase. 

Hoe regel je van alles en kun je de kostbare tijd koesteren en dierbare momenten en herinneringen van onschatbare waarde maken?

Als ‘spin in het web’ was ze al gewend om te verbinden, te organiseren. Maar dan, de laatste levensfase van een dierbare. Het kan toch ook anders in de laatste levensfase of het afscheid?

Monique haar missie is om met lezingen, inspiratie sessies vooral de ‘bewustwording’ te stimuleren. Dat je zelf of als naaste/mantelzorger praktisch en met een no-nonsense aanpak weet wat wel of niet voor jou en je naasten belangrijk is. 

Naast haar werk als begeleider laatste levensfase is ze oprichter en inspirator van het landelijk platform JouwLaatsteLevensfase. Hier is onlangs een informatiegids De Laatste Levensfase voor uitgekomen. Deze gids draagt bij om mensen bewustwording, troost en inspiratie mee te geven in een moeilijke periode. Steeds vaker willen mensen de eigen regie houden met betrekking tot het afronden van het leven. Dat vraagt veel, maar geeft ook duidelijkheid. Praten over het einde kan liefdevol en warm zijn; je kunt er echt zijn voor elkaar.

Als het einde dan toch nadert, hoe kun je dan ondersteunen om verschil te maken in de kwaliteit van de laatste levensfase. Niet alleen voor diegene die de horizon ziet, maar ook voor de mantelzorgers en naasten. Ook als je zorgprofessionals en vrijwilligers bent. 

In haar lezingen is Monique een mensenmens. Ze is toegankelijk, warm met een aansprekend en herkenbaar verhaal, of juist een nieuwe warme blik op die laatste levensverhaal. Hoe maak je het verschil en maak je deze periode liefdevol en waardevol.

Monique kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Mantelzorg ’van last naar liefde’
  • De laatste levensfase ’leven in de wetenschap dat het einde nadert’
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Monique Branse boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN