« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Inzetbaarheid

Van (ziekte)verzuim naar duurzame inzetbaarheid

Als dochter uit een ondernemersgezin is Monique Ballering-van der Laan opgevoed met de grondhouding dat ieder mens belangrijk is. Haar vader zei altijd: “De koffiejuffrouw is net zo waardevol voor mijn bedrijf als mijn mededirecteur”. Deze grondhouding bleek essentieel in alles wat er op haar pad kwam. Mede door haar opvoeding is Monique ervan overtuigd dat er voor iedereen een passende plek is op de arbeidsmarkt. Niemand hoeft buiten de boot te vallen.

Als geregistreerd casemanager weet zij alles van de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid. De wetgeving geeft haar de kaders waarbinnen ze rechtdoorzee met de mensen in organisaties in gesprek gaat om tot structurele oplossingen te komen.

Vanuit haar bedrijf adviseert zij al ruim twaalf jaar organisaties over het structureel verlagen van ziekteverzuim en het vergroten van inzetbaarheid. Hierbij kijkt Monique samen met haar team verder dan wet- en regelgeving, omdat het om mensen gaat.

Daarnaast zet zij zich met passie voor haar vak in voor de beroepsvereniging van register case- en caremanagers (RNVC). Een vereniging waar zij recentelijk de voorzittershamer in duo heeft overgenomen en van waaruit zij in diverse werkgroepen participeert. Dit alles om haar levensdoel te bereiken: mensen bewegen naar toewijding zodat er voor iedereen een passende plek in organisaties is.
De huidige wereldwijde situatie zorgt ervoor dat veel mensen bang zijn. Als reactie op deze angst kijkt iedereen alleen wat goed voor hem/haar is. Monique wil een tegengeluid laten horen. Zij wil mensen inspireren om uit de negatieve spiraal te komen. Samen te kijken naar wat ervoor nodig is om voor iedereen duurzaam een plek op de arbeidsmarkt te verwerven.

De komende tijd zullen we veel vanuit huis blijven werken. Dit zorgt voor nieuwe vraagstukken. Hoe houdt u als werkgever contact op afstand? Hoe weet u hoe het écht gaat met uw team? En hoe maakt u van uw kantoor een plek om uw team te inspireren? Een greep uit de vragen die Monique tijdens interactieve sessies zal beantwoorden en bespreekbaar wil maken om zo samen tot oplossingen te komen.

Monique kan een lezing verzorgen over:

  • Wet- en regelgeving rondom ziekteverzuim, vertaald naar de praktijk.
  • Van verzuim naar duurzame inzetbaarheid.
  • Structurele verzuimoplossingen.
  • Het binden, boeien en inspireren van werknemers in een nieuwe wereld.
  • Verzuim voorkomen en inzetbaarheid vergroten in het post-coronatijdperk.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Monique Ballering-van der Laan boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN