« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Pensioenadvies

Enthousiaste pensioenexpert, gespecialiseerd in pensioenrecht, governance en stakeholdermanagement

Monica Swalef  is naast adviseur, een veelgevraagd spreker, opleider en dagvoorzitter. ZIj staat samen met haar negen collega’s dagelijks midden in de praktijk met haar eigen bureau in Woerden: Swalef pensioenjuristen en academie. Ze adviseert en leidt op. Altijd samen, vol dynamiek en oplossingsgericht.

Monica was de eerste vrouw in de buitendienst bij De Amersfoortse Verzekeringen en startte in 2000 haar eigen onderneming. Haar overtuiging is dat door permanente educatie het niveau van de sector verder omhoog gaat. Daarom schreef, ze naast dat ze mensen het liefst ‘live’ bijpraat, een aantal boeken:

  •  Pensioenwet in werking!
  • Wet versterking bestuur pensioenfondsen
  • Niels & het geldmysterie (een boek geschreven speciaal voor kinderen, voor de week van het geld).
  • Pensioencommunicatie: een boek waarin de wet Pensioencommunicatie de basis vormt.

Veder richtte ze de Woerdense pensioenkring op, is ze deelnemer van de Kring van Pensioen-Specialisten, lid van ViiP (Vrouwen in Institutioneel Pensioen), de Vereniging voor Pensioenrecht en de Vereniging voor Intern Toezichthouders Pensioensector (VITP).

Monica is maatschappelijk breed geïnteresseerd en bevlogen. Haar kracht zit ´m in haar enthousiasme, passie voor het vak en het combineren van haar praktijkervaringen met haar spreekervaringen.

Monica heeft een voorliefde voor het geven van lezingen en presentaties. Zij kan daarom een lezing verzorgen, optreden als moderator of een bijeenkomst voorzitten over allerlei onderwerpen aangaande pensioen.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Monica Swalef boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN