« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Pensioenexpert

Enthousiaste pensioenexpert,
gespecialiseerd in pensioenrecht,
governance en stakeholdermanagement

Monica Swalef is Head of Pensions Advisory bij accountants- en adviesorganisatie KPMG. In deze functie is zij tevens partner bij KPMG. Samen met haar team houdt zij zich bezig met de advisering aan onder andere pensioenfondsen en corporates over het vraagstuk pensioen.

Monica is naast adviseur een veelgevraagd spreker, opleider en dagvoorzitter. Tot juni 2021 stond zij gedurende 21 jaar met haar collega’s, samenwerkingspartners en docenten dagelijks midden in de praktijk met haar eigen bureau in Woerden: Swalef pensioenjuristen en academie.

Ze is maatschappelijk breed geïnteresseerd en bevlogen. Haar kracht zit ´m in haar enthousiasme, passie voor het vak en het combineren van haar jarenlange praktijkervaringen met haar spreekervaringen. Daarnaast is ze een kei in het bouwen van netwerken en ondernemen. Ze heeft vele werkgevers, pensioenfondsen en ondernemingsraden geadviseerd en opgeleid op het vlak van strategische, governance, pensioenjuridische en communicatievraagstukken.

Ze heeft een voorliefde voor het geven van lezingen en presentaties en treedt ook met plezier op als dagvoorzitter. Ze kan dus een lezing verzorgen, optreden als moderator of een bijeenkomst voorzitten over allerlei onderwerpen aangaande pensioenen en ondernemen. Ook in turbulente tijden.

Ze schreef, naast dat ze mensen het liefst ‘live’ bijpraat, een aantal boeken:

  • Pensioenwet in werking!
  • Wet versterking bestuur pensioenfondsen
  • Best practices & trends, governance pensioenfondsen
  • Pensioencommunicatie: een boek waarin de wet Pensioencommunicatie de basis vormt.

Ook was ze mede-initiatiefnemer van het kinderboek Niels & het geldmysterie (een boek om kinderen al veel eerder met geld te leren omgaan, voor de week van het geld).

Verder richtte ze de Woerdense pensioenkring op, is ze deelnemer van de Kring van Pensioen-Specialisten, lid van ViiP (Vrouwen in Institutioneel Pensioen), de Vereniging voor Pensioenrecht en de Vereniging voor Intern Toezichthouders Pensioensector (VITP).

 

-     

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Monica Swalef boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN