« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Pensioenexpert en enthousiast ondernemer

Enthousiaste, ondernemende pensioenexpert,
gespecialiseerd in pensioenrecht,
governance en stakeholdermanagement

Monica Swalef is naast ondernemer en adviseur een veelgevraagd spreker, opleider en dagvoorzitter. Zij staat samen met haar  collega’s, samenwerkingspartners en docenten dagelijks midden in de praktijk met haar eigen bureau in Woerden: Swalef pensioenjuristen en academie. Ze adviseert en leidt op. Altijd samen, vol dynamiek en oplossingsgericht.

Monica was de eerste vrouw in de buitendienst bij De Amersfoortse Verzekeringen en startte in 2000 haar eigen onderneming. Haar overtuiging is dat door permanente educatie het niveau van de sector verder omhooggaat. Daarom schreef ze, naast dat ze mensen het liefst ‘live’ bijpraat, een aantal boeken:

  • Pensioenwet in werking!
  • Wet versterking bestuur pensioenfondsen
  • Best practices & trends, governance pensioenfondsen
  • Pensioencommunicatie: een boek waarin de wet Pensioencommunicatie de basis vormt.

Ze was mede-initiatiefnemer van het kinderboek Niels & het geldmysterie (een boek om kinderen al veel eerder met geld te leren omgaan, voor de week van het geld).

Verder richtte ze de Woerdense pensioenkring op, is ze deelnemer van de Kring van Pensioen-Specialisten, lid van ViiP (Vrouwen in Institutioneel Pensioen), de Vereniging voor Pensioenrecht en de Vereniging voor Intern Toezichthouders Pensioensector (VITP).

Per juni 2021 is Monica in de functie getreden van Head of Pensions Advisory bij accountants- en adviesorganisatie KPMG. Met het pensioenteam zal zij zich onder andere bezighouden met de pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties en vermogensbeheerders.

Monica is maatschappelijk breed geïnteresseerd en bevlogen. Haar kracht zit ´m in haar enthousiasme, passie voor het vak en het combineren van haar praktijkervaringen met haar spreekervaringen. Daarnaast is ze een kei in het bouwen van netwerken

Ze heeft een voorliefde voor het geven van lezingen en presentaties en treedt ook met plezier op als dagvoorzitter (zie video). Ze kan dus een lezing verzorgen, optreden als moderator of een bijeenkomst voorzitten over allerlei onderwerpen aangaande pensioenen en ondernemen. Ook in turbulente tijden.

-     

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Monica Swalef boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN