« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Wonen

Mirthe Biemans is expert op het gebied van wonen, steden en achterstandswijken. Als manager Strategie van woningcorporatie Rochdale zit zij dagelijks met haar neus bovenop deze thema’s. Ze kijkt naar de toekomst van steden als Amsterdam en Zaanstad en hoe de mensen daar goed kunnen blijven wonen. Hoe de stad leefbaar blijft en iedereen de kansen blijft bieden die bij een grote stad horen. Ze kan de grote ontwikkelingen verbinden aan wat er speelt op straat en achter de voordeur in achterstandswijken zoals de Bijlmer in Amsterdam of Poelenburg in Zaanstad. Of het nou gaat om kwetsbare mensen die steeds minder in instellingen en steeds meer in de wijk komen wonen. Of om de middengroepen - de politieagent, kleutermeester of verpleger - die geen plek meer vinden in de stad. 

Met haar kennis en ervaring vanuit haar vorige positie bij Humanitas kan ze ook de sociale problemen goed duiden. Daar werkte ze op thema’s als schulden, jeugd, detentie en eenzaamheid. 

Mirthe heeft ruime ervaring als spreker en weet vaak als jonge vrouw in een panel schwung te geven aan het gesprek. Ze kan maatschappelijke ontwikkelingen verbinden met praktijksituaties en praktijkvoorbeelden relateren aan grotere trends. Met kennis van wat er achter de voordeur van veel woningen speelt en kennis van het politieke toneel in Den Haag, maakt ze onderwerpen relevant en beeldend voor een breed publiek van bestuurder tot Jan om de hoek. 

Mirthe kan een lezing verzorgen over: 

  • Wonen
  • Problematiek in achterstandswijken
  • Stedelijke ontwikkeling
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mirthe Biemans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN