« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Leiderschap en gezondenzo

Dr. Mirre de Noo (1978) is eigenaar van het online inspiratieplatform GZNDenzo. Dit is een inspiratieplatform voor ambitieuze vrouwen op het gebied van gezondheid, carrière en lifestyle. Zij is er namelijk van overtuigd dat ambitieuze vrouwen met feminiene waarden de leiders van de toekomst zijn. Dus geen masculiene stereotypes meer, maar vrouwen met het hart op de juiste plek. Vrouwen die geloven in samen, in synergie en in vrouwelijk leiderschap. Vrouwen die voor hun gezondheid en hun carrière zorgen. 

Mirre studeerde in 2003 cum laude af aan de universiteit Leiden. Na haar studie geneeskunde deed ze onderzoek naar manieren om darm -en borstkanker op te sporen en verkreeg zij de doctorsgraad voor haar 30-ste. Nadat ze de opleiding tot chirurg had afgerond, werkte Mirre jaren met veel plezier als chirurg-oncoloog in een topklinisch ziekenhuis. Ze zette zich vol passie in voor haar patiënten en initieerde diverse patiëntgerichte evenementen. Als clinical lead was ze verantwoordelijk voor het binnenhalen van een gerenomeerd Europees keurmerk voor borstkankerzorg. Tevens doorliep ze succesvol een postgraduate leiderschapsprogramma aan het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

In 2018 besloot ze het roer om te gooien. Mirre had behoefte aan meer autonomie en zegde haar maatschapsplek op. Sinds 2019 is ze chirurg bij Equipe zorgbedrijven, omdat ze gelooft dat zorg altijd slimmer, beter en vriendelijker kan. Naast het helpen van patiënten in de spreekkamer, inspireert en empowert Mirre ook anderen middels lezingen en GZNDenzo.

Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht van het Bevolkingsonderzoek Noord en in die hoedanigheid ook voorzitter van de commissie Kwaliteit en Veiligheid. Al haar bezigheden passen binnen haar missie om Nederland gezonder te maken.

Mirre vindt het leuk om met humor, haar ervaringen over posities waar een disbalans tussen mannen en vrouwen heerst, te delen met haar publiek. En ze vindt het belangrijk om de onderstroom in organisaties te benoemen en ambitieuze vrouwen de ogen te openen. Mirre: "mijn ambitie is om een bijdrage te leveren aan de empowerment van vrouwen in topposities in bedrijven, de zorg en de publieke sector, omdat ik sterk geloof in de voordelen van diversiteit".

Mirre is moeder van 2 kinderen en getrouwd met een ondernemer. Ze woont in het oosten van het land en is dol op lezen, sushi en kerst.

Mirre de Noo spreekt over: 

  • Compassie (in de zorg, in je organisatie, voor jezelf)
  • Klantbeleving
  • (Vrouwelijk) Leiderschap
  • Diversiteit
  • Presteren onder druk
  • Ervaringen als chirurg
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mirre de Noo boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN