« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Leiderschap en gezondenzo

Dr. Mirre de Noo heeft het online inspiratieplatform GZNDenzo, voor ambitieuze vrouwen op het gebied van gezondheid, het professionele leven, leiderschap en lifestyle. Zij is ervan overtuigd dat ambitieuze vrouwen met feminiene waarden de leiders van de toekomst zijn. Dus geen masculiene stereotypes meer, maar vrouwen met het hart op de juiste plek. Vrouwen die geloven in samen, in synergie en die voor zichzelf zorgen. Vrouwen die voor hun gezondheid en hun carrière zorgen. Omdat niemand anders dat doet.

Mirre studeerde in 2003 cum laude af aan de universiteit Leiden. Na haar studie geneeskunde deed ze pionierswerk tijdens haar promotie-onderzoek naar manieren om darm -en borstkanker op te sporen en verkreeg ze de doctorsgraad voor haar 30-ste.

Nadat ze de opleiding tot chirurg had afgerond en tussendoor kinderen had gekregen, werkte Mirre jaren met veel plezier als chirurg-oncoloog in een topklinisch ziekenhuis. Ze zette zich vol passie in voor haar patiënten en initieerde diverse patiëntgerichte evenementen. Als clinical lead was ze verantwoordelijk voor het binnenhalen van een zeer gerenomeerd Europees keurmerk voor borstkankerzorg. Tevens doorliep ze succesvol een postgraduate leiderschapsprogramma aan het Centrum voor Zorgbestuur. 

In 2018 besloot ze het roer geheel om te gooien. Ze ondervond aan den lijven dat verandering weerstand oproept. Zeker in de zorg als ‘parttime werkende’ ambitieuze vrouw in de conservatieve wereld van de chirurgie. Mirre had behoefte aan autonomie en zegde haar maatschapsplek op. Ze wilde niet langer vrouwen één-op-één helpen in haar spreekkamer, maar juist ook andere ambitieuze vrouwen inspireren en ondersteunen om gezond te blijven. Daarom nam ze het roer van GZNDenzo over van Kelly Weekers. Zoals ze zelf zegt: "wat een verademing; dit gaat ook over gezondheid maar dan zonder al die politieke spelletjes in het ziekenhuis." 

Mirre is lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Bevolkingsonderzoek Noord en van de Stichting Bibliotheek Holten-Rijssen. Eind 2017 werd ze gebeld door een headhunter; of ze toezichthouder wilde worden. Diverse mannelijke collega’s vroegen: "waarom bellen ze jou?" Nou, dat komt vanwege haar uitstekende staat van dienst, haar analytische vermogen en ook haar scherpe zelfreflectie. Mirre vindt het leuk om met humor, haar ervaringen over posities waar een disbalans tussen mannen en vrouwen heerst, te delen met haar publiek. En ze vindt het belangrijk om de onderstroom in organisaties te benoemen en ambitieuze vrouwen de ogen te openen. Mirre: "mijn ambitie is om een bijdrage te leveren aan de empowerment van vrouwen in topposities in bedrijven, de zorg en de publieke sector, omdat ik sterk geloof in de voordelen van diversiteit".

Mirre is in staat ben om met humor, kwetsbaarheid en scherpte het publiek te raken en te boeien. Ze vertelt over haar ervaringen als vrouwelijk chirurg wat tot de verbeelding van velen spreekt. Ze maakt daarbij makkelijk de brug van bijvoorbeeld patiëntbeleving naar klantbeleving, van de zorg naar het bedrijfsleven. Volgens haar publiek is ze in staat om positieve energie over te brengen en mensen aan het denken te zetten.

Mirre de Noo spreekt over: 

  • Compassie (in de zorg, in je organisatie, voor jezelf)
  • Klantbeleving
  • (Vrouwelijk) Leiderschap
  • Diversiteit
  • Presteren onder druk
  • Ervaringen als chirurg
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mirre de Noo boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN