« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Communicatie in ICT

Helder communiceren in ICT projecten: meer informatie, minder aannames!

Mirjam van den Berg (1969) is expert op het gebied van helder communiceren over wensen en eisen (de zgn. requirements) in ICT-projecten. In haar visie is de mens de grootste succesfactor om tot heldere en duidelijke wensen en eisen te komen. Aannames en miscommunicatie liggen constant op de loer, ůůk als er een goed proces is. Het is en blijft immers de mens die informatie verzamelt en communiceert.

Als eigenaar van Bridging Minds verzorgt zij vanuit deze visie workshops en trainingen die zich primair richten op de communicatieve vaardigheden en technieken die nodig zijn in 1:1-gesprekken, brainstormsessies en workshops met belanghebbenden in ICT-projecten. Dit doet ze voor zowel grote als kleine(re) organisaties, en voor zowel organisaties die op een meer traditionele als organisaties die juist op een Agile-achtige manier werken. Voorbeelden hiervan zijn NS, ING, Achmea, Van Dijk Educatie en VECOZO.

Een presentatie van Mirjam is allesbehalve saai te noemen. Afhankelijk van de duur zal deze ťťn of meerdere experimenten, oefeningen en/of persoonlijke anekdotes bevatten. Niet meedoen is daarbij geen optie.

Onderwerpen van haar presentaties zijn:

  • Het uitvragen van stakeholders in ICT-projecten
  • Requirements workshops (beter) leren leiden
  • Requirements in een Agile-omgeving
  • Business & ICT alignment
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mirjam van den Berg boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN