« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Internationale samenwerking

Sociale verantwoordelijkheid en vredesopbouw

Prof.dr. Mirjam van Reisen (1962) bekleedt de Marga Klompé leerstoel, Internationale Sociale Verantwoordelijkheid,  aan de Universiteit van Tilburg. Zij is oprichter en directeur van de onderzoeks-adviesgroep Europe External Policy Advisors (EEPA) in Brussel. Ze heeft een uitgebreide reeks publicaties op haar naam over Europa en internationale samenwerking, mensenrechten, en samenwerking tussen culturen en religies. Zij leidt onderzoek naar internationale mensenhandel, vergrijzing en zorg, internationale samenwerking en de rol van vrouwen in vredesopbouw. In 2012 werd zij onderscheiden met the Golden Image Award in Liberia voor haar internationale werk voor vrede.

Mirjam van Reisen is lid van de Raad van Toezicht van het TransNational Institute en van de nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV. Zij is een vertegenwoordiger in het internationale bestuur van Social Watch.

Zij is de auteur van het Window of Opportunity, EU development cooperation after the end of the Cold War (Africa World Press, 2009) en EU Global Player (International Books, 1999). Een boek onder redactie van Van Reisen en Borgman, De verbeelding van Marga Klompé: Perspectieven op de toekomst, Klement (2012) komt in november 2012 uit ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland. 

Van Reisen staat op plaats 10 in de media-online ranking van vrouwelijke professoren (2015). En is per 1 januari 2016 ook aan de Universiteit van Leiden hoogleraar Computing for Society’. De leerstoel is ingesteld om Data Science toe te passen in wereldwijde innovatie van de gezondheidszorg

Mirjam spreekt met passie en overtuiging en heeft veel ervaring met internationale publieke debatten. Ze heeft een goed inzicht in vraagstukken van internationale samenwerking en vredesopbouw, ervaring met nationale en internationale media en houdt van kritische ondervragingen.

Ze verzorgt met veel plezier lezingen over o.a.:

  • Ontwikkelingshulp, armoedebestrijding
  • Europese buitenlandpolitiek
  • Vrouwen in vredesopbouw
  • Marga Klompé en tijdgenoten
  • Mensenhandel
  • Globalisering en zorg
  • Migratie en vergrijzing

Bekijk haar lezing tijdens Bridge to the Future conferentie in september 2016 over vrouwen in vredesopbouw.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mirjam van Reisen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN