« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Filosofie / Levensbeschouwing / Taal

Mirjam Windrich is een ervaren spreekster en docente op het gebied van literatuur, filosofie, levensbeschouwing en taal. Dit mede vanuit haar werk als psychosociaal therapeut en haar ruime ervaring met vragen op het gebied van zingeving, betekenis en psychische problematiek. 

Ze ontwikkelde ruim tien jaar geleden een intussen beproefde schrijfmethodiek voor geestelijke hulpverlening via internet en schreef daar de volgende boeken over: Het succes van online coaching (uitgeverij Spectrum), Mindful Analysis - methodiek voor online begeleiding (BSL), Schrijf je vrij (Uitgeverij Kosmos) en De Therapierevolutie (Uitgeverij Lucht). 

Het schrijven over jezelf levert al heel snel verrassende en soms ook shockerende inzichten op. Anders dan in de normale gesprekspraktijk is degene die over zichzelf schrijft vrijer om zich te uiten en dat werpt niet zelden een ander licht op wat men van zichzelf denkt, maar ook hoe men de buitenwereld ziet. Er gaat veel schuil in de verborgenheid van de menselijke geest… 

Mirjam is een voorvechtster van vrouwelijk ondernemerschap en in het kader daarvan schreef ze het boek Het Spiegelplafond (essays, uitgeverij Spectrum). In 1996 debuteerde ze met een roman over het Amsterdamse studentenleven. 

Ze studeerde Nederlandse taal en letterkunde en deels psychologie, wijsbegeerte en geestelijke verzorging. Na haar studie werkte ze in de boekhandel en uitgeverij en maakte ze een groot aantal interviews voor uiteenlopende magazines. 

Ze is in staat om zeer gecompliceerde informatie op een aangename en begrijpelijke manier over te brengen. Daarbij is ze snel van geest, humoristisch en weet ze een grote betrokkenheid bij haar toehoorders te creëren. 

Mirjam kan een lezing geven over de onderwerpen: 

  • Levensbeschouwing, zowel oosters als westers
  • Literatuur, met name 19e eeuwse Nederlandse schrijvers
  • Filosofie, zelfzorg, levenskunst
  • Veelvoorkomende psychische problematiek zoals angst, burnout, depressie
  • Vrouwen en ondernemerschap 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mirjam Windrich boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN