• Onze ervaring met Mirjam Sterk als dagvoorzitter tijdens onze ledendag is erg goed. Ze heeft weinig nodig om het programma op een prettige en natuurlijke manier Ďaan elkaar te pratení en ze trad adequaat op tijdens het interactieve Engelse gedeelte om het publiek te betrekken. Ook de deelnemers aan ons event waardeerden de dagvoorzitter positief, zo blijkt uit de evaluatie.í
    Rebiha Lamara - coŲrdinator SGF (Samenwerkende Gezondheidsfondsen)
  • íWe kijken terug op een goed tweedaags congres met interessante sprekers. Bovenal was er bijzonder veel lof voor de deskundige leiding van Mirjam Sterk! Ze was Ė als dagvoorzitter/gespreksleider - inhoudelijk goed, leidde het strak maar niet streng, had humor, en kende het netwerk goed.í
    Esther Dwarswaard - secretaris Christelijk Sociaal Congres Ė 26/27 augustus 2015

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Sterk dagvoorzitter

Met flair en humor geen punt onbesproken laten

Mirjam Sterk is bekend als politica. Na haar middelbare school studeerde zij theologie vanwege haar interesse in zingevingsvraagstukken. Tijdens haar studie was ze actief als landelijke vice-voorzitter in het CDJA. In die tijd werkte ze afwisselend in het onderwijs, aan de universiteit, bij een omroep en op het stadhuis van Rotterdam.

In de Tweede Kamer ontwikkelde zij zich tot een spraakmakend politica. Al aan het begin van deze periode won zij de NRC-debatprijs voor nieuwe politici. Haar bekendheid groeide door haar optredens in o.a. DWDD en Pauw en Witteman. Ook schreef ze verscheidene artikelen en essays. Aan het einde van de periode liet ze zich van een andere kant zien toen ze de TV-realityshow De Pelgrimscode won, het zusje van Wie is de Mol.

De afgelopen tijd werd Mirjam Sterk bekend vanwege haar rol als programma-maakster bij de IKON (programma’s Jij bent sterk, Oba live en Buitenspel radio/tv) en als ambassadeur voor de Aanpak Jeugdwerkloosheid. In juni 2014 kwam haar boek uit: ’Ieder voor zich en God voor ons allen’, over de participatiesamenleving. Van september 2014 tot 1 februari 2015 presenteerde ze de wekelijkse TV-talkshow IKONHUIS. Daar leerde ze de kunst van het interviewen in het Nederlands en ook in het Engels.

Haar interesses zijn breed. Als politica hield ze zich bezig met immigratie- en integratievraagstukken, jeugdzorg en sociale zekerheid. In haar vrije tijd is ze toezichthouder in de gezondheidszorg en de culturele sector. Ze is verder gespecialiseerd in vraagstukken rond zingeving en spritualiteit.

Mirjam Sterk houdt van het leiden van stevige debatten, intieme vraaggesprekken en staat bekend als een gedreven en inspirerend spreker. Met haar flair en humor zal ze als dagvoorzitter geen punt onbesproken laten. En... onder haar leiding bent u altijd op tijd voor de borrel!

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Mirjam Sterk boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN