• Het optreden van Mirjam Sterk als dagvoorzitter tijdens ons diner pensante op 21 november 2019 over de christelijke identiteit is als bijzonder goed ervaren. Ze heeft zich ingelezen en veel tijd gestoken in de voorbereiding. Daarnaast schakelde ze snel bij last-minute aanpassingen in het programma. De avond was mede dankzij de bijdrage van Mirjam zeer geslaagd.
  Marike van Brakel - bestuurssecretaris Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden
 • Onze ervaring met Mirjam Sterk als dagvoorzitter tijdens onze ledendag is erg goed. Ze heeft weinig nodig om het programma op een prettige en natuurlijke manier ‘aan elkaar te praten’ en ze trad adequaat op tijdens het interactieve Engelse gedeelte om het publiek te betrekken. Ook de deelnemers aan ons event waardeerden de dagvoorzitter positief, zo blijkt uit de evaluatie.’
  Rebiha Lamara - coördinator SGF (Samenwerkende Gezondheidsfondsen)
 • ’We kijken terug op een goed tweedaags congres met interessante sprekers. Bovenal was er bijzonder veel lof voor de deskundige leiding van Mirjam Sterk! Ze was – als dagvoorzitter/gespreksleider - inhoudelijk goed, leidde het strak maar niet streng, had humor, en kende het netwerk goed.’
  Esther Dwarswaard - secretaris Christelijk Sociaal Congres – 26/27 augustus 2015

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter | Spreker

Met flair en humor geen punt onbesproken laten

Mirjam Sterk is vooral bekend als politica. Maar eigenlijk is het moeilijk haar in een hokje te plaatsen. Theoloog, tv- en radioprogrammamaker, ambassadeur voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid, bestuurder, toezichthouder, spreker, schrijver en inmiddels expat. Ze is van heel veel markten thuis. 

Ze woont tijdelijk in Amerika en schrijft als ‘dutchieindc’ stukken over de ups en downs in het land van Trump, nu Biden. Wonend in het politieke hart van de States volgde ze de verkiezingsstrijd op de voet.

Haar interesses zijn breed. Als politica hield zij zich bezig met immigratie- en integratievraagstukken en de sociale zekerheid. In haar tv en radio programma’s stond ze op de bres voor mensenrechten. Als bestuurder was ze sterk betrokken op mensen met een beperking. Als lid van Raad voor Integriteit van de Overheid behandelde ze integriteitsvraagstukken aangereikt door klokkenluiders. In haar vrije tijd was ze toezichthouder in de gezondheidszorg en de culturele sector. Verder is gespecialiseerd in vraagstukken rond zingeving en spiritualiteit.

Mirjam Sterk houdt van het leiden van stevige inhoudelijke debatten, intieme vraaggesprekken en staat bekend als een gedreven en inspirerend spreker. In het Nederlands en/of in het Engels. Met haar flair en humor zal ze als dagvoorzitter geen punt onbesproken laten. En... onder haar leiding bent u altijd op tijd voor de borrel!

Lees hier ook haar InBeeldverhaal.

Mirjam Sterk kan ook lezingen verzorgen over:

 • De nasleep van de Amerikaanse verkiezingen
 • Leven als expat in het land van Trump, nu Biden
 • Empowerment: hoe houd je je als vrouw staande in een mannencultuur?
 • Politiek
 • Integriteitsvraagstukken
 • Religie/spiritualiteit
 • Sociale domein
 • Toekomst van de arbeidsmarkt

Mirjam Sterk boeken voor een lezing of dagvoorzitterschap? Vul dan het contactformulier in of bel direct naar ZijSpreekt 06-53148796.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Mirjam Sterk boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN