• ‘We kijken terug op een zinvolle middag met Miriam. Zij hield een enthousiast verhaal met veel voorbeelden over hoe netwerken weer goed op de agenda te krijgen en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan'
  Janice Leering - manager development en mobiliteit gemeente Utrecht

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Sociaal kapitaal

Hoe kan je je sociale netwerk inzetten om je (bedrijfs)doelen te bereiken? 

Miriam Notten weet haar toehoorders snel te overtuigen. Zet je sociale netwerk in en je (bedrijfs)doelen worden sneller en effectiever bereikt. Miriam: “Wist je dat een goed sociaal netwerk gelukkiger maakt? Vertaal dat door naar bedrijfsresultaten. Gelukkige medewerkers zijn minder snel ziek, productiever en meer betrokken. Een win-winsituatie! Zowel privé als zakelijk.” 

De woorden ‘alles kan, niets is vreemd’ typeren Miriams manier van spreken. Miriam laat je kennis maken met de verborgen waarden van sociaal kapitaal. Door te sturen op netwerken kan ieder individu en iedere organisatie haar doelen realiseren. Met een kwinkslag en een gulle lach krijgt zij harten open en de benen in beweging.

Netwerken
Netwerken zit Miriam in de genen. In 2003 richtte zij La Red op; de specialist die sociaal kapitaal laat renderen. Als keynote speaker, dagvoorzitter en facilitator overtuigt en inspireert zij haar publiek tot netwerkend werken. Miriam laat je op een interactieve, ontspannen manier zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van je eigen sociaal kapitaal en dat van je medewerkers.

De waarde van sociaal kapitaal
Iedereen heeft sociaal kapitaal, hoe oud of jong je ook bent. Iedereen onderhoudt namelijk relaties met anderen. Relaties opgebouwd tijdens studie, het werk, sport etc. Deze contacten hebben bepaalde talenten, kennis, ervaring en invloed op de relaties die zij vervolgens onderhouden. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm!

Zet je netwerk in
Laat het netwerk voor je werken. Nieuwe klanten vinden? Op zoek naar nieuw personeel of een nieuwe baan? Behoefte aan kennis over onderwerpen die je zelf niet beheerst? Kennismanagement binnen je organisatie effectief maken en inzetten? Lobby of stakeholdermanagement ondersteunen met netwerkanalyses? Door je netwerk op de juiste manier in te zetten kun je ieder doel bereiken. 

Miriam Notten inspireert je graag over onderwerpen zoals:

 • Netwerkend werken; de managementstrategie om sociaal kapitaal aan te trekken, te ontwikkelen en te benutten.
 • Netwerkorganisaties 
 • De waarde van sociaal kapitaal; van onbenutte resource naar hefboom.
 • Lobby en stakeholdermanagement door de netwerkbril.
 • De nieuwe rol van de HR manager als sociaal architect.
 • De voordelen van een goed verbonden medewerker in euro’s, tijd en welbehagen.
 • Van werving en selectie naar netwerkrecruitment.
 • Sociale netwerkanalyse als tool voor business analytics. 
 • Navigeren naar de top. De netwerkstrategie voor vrouwen.

Lees ook het interview voor Seats2meet, het artikel voor het FD en haar verhaal in In Beeld bij ZijSpreekt. En bekijk de onderstaande filmpjes om een beeld te krijgen van Miriam als deskundige:

               

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Miriam Notten boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN